Стокообменът между България и Гърция достигна рекордни нива от 5,9

...
Стокообменът между България и Гърция достигна рекордни нива от 5,9
Коментари Харесай

Стокообменът между България и Гърция достигна рекордни нива

„ Стокообменът сред България и Гърция доближи рекордни равнища от 5,9 милиарда евро през 2022 год., отчитайки почти 30% растеж, съпоставено с 2021 година “. С тези думи министърът на стопанската система и промишлеността Богдан Богданов откри българската палата на 87-ия Солунски интернационален панаир, дружно с гръцкият си сътрудник министърът на националната стопанска система и финансите Констанинос Хадзидакис. От българска страна на събитието участваха още министрите на финансите и туризма – Асен Василев и Зарица Динкова, както и представители на предприятия, организации и институции.

С фокус върху България като страна-почетен посетител от през днешния ден стартира тазгодишното издание на ревюто в град Солун, Гърция. Двамата министри разясниха неограничените благоприятни условия за напредък, които България и Гърция могат да реализират, надграждайки своя стопански и търговски капацитет. „ Гърция е значим търговски сътрудник на България “, акцентира министър Богданов.

По неговите думи страната ни е атрактивна капиталова дестинация за гръцкия бизнес и доказателство за това е повишеното доста наличие на компании...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР