Стои ли правителството зад продажбата на ЧЕЗ България на Гинка

...
Стои ли правителството зад продажбата на ЧЕЗ България на Гинка
Коментари Харесай

Нинова: Народът ли ще плати за задкулисието при сделката с ЧЕЗ?

Стои ли държавното управление зад продажбата на ЧЕЗ България на Гинка Върбакова и народът ли ще заплати сметката на задкулисието? Това написа водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в обществената мрежа Фейсбук и разгласява отговор на ръководителя на КЕВР Иван Иванов на нейно писмо с запитване какво нарастване на цената на тока за бита е поискано от " ЧЕЗ систематизиране България " и " ЧЕЗ Електро България " от 1 юли 2018.

" Обръщам внимание, че настояването е от 30 март 2018 година и до момента е крито. Другите енергоразпределителни сдружения оповестиха публично настояванията си ", продължава водачът на левицата.

" На многократните ни въпроси за ЧЕЗ бяха давани мъгляви отговори и бяхме упреквани в неистина, че ще има нарастване на цената на тока за хората. Ето я истината: ЧЕЗ желае нарастване с 51% на нощната цена, с 35% на цената за достъп, с 34% на цената за транспорт, с 5% на дневната цена. За съпоставяне: ЕВН са поискали нарастване на нощната с 5.4%, на дневната с 6,9%. " Енерго про " са поискали приблизително нарастване с 5.5%. Едните с 5%, ЧЕЗ с 51%. Защо ли? Ще заплати ли народът и тази спекулация на ръководещите? ", написа още Нинова.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР