Сто милиона лева допълнително ще отпусне Министерски съвет за увеличение

...
Сто милиона лева допълнително ще отпусне Министерски съвет за увеличение
Коментари Харесай

Правителството вади 100 млн. за увеличение на заплатите на МВР

Сто милиона лв. в допълнение ще отпусне Министерски съвет за нарастване на заплатите в системата на Министерство на вътрешните работи. Това стана ясно на среща на премиера с представители на синдикатите. Днес министър председателят Бойко Борисов се срещна с водачите на синдикатите в Министерство на вътрешните работи, които желаеха по-високи заплати.

Планираните протестни дейности за през днешния ден обаче няма да бъдат анулирани, само че още на следващия ден ръководителят на Синдикална федерация на чиновниците в Mинистерство на вътрешните работи (СФСМВР) Валентин Попов ще се срещне с управителния съвет на организацията.

От брифинга стана ясно още, че от следващата година има опция за нарастване с 10% на заплатите на чиновниците в Министерство на вътрешните работи. Зам.-министърът на вътрешните работи Красимир Ципов посочи, че отпуснатите пари не са договорка, с цел да спрат митингите.

Преди срещата и трите синдиката обявиха, че са склонни да прекратят протестната си подготвеност, в случай че през днешния ден реализиран сделка с премиера Бойко Борисов.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР