Сто и пет са младежите от цялата страна, които Център

...
Сто и пет са младежите от цялата страна, които Център
Коментари Харесай

Амалипе подкрепи финансово 105 младежи от страната през учебната 2017/2018 г.

Сто и пет са младежите от цялата страна, които Център за междуетнически разговор и приемливост „ Амалипе ” поддържа през образователната 2017-2018 година в довеждане докрай на междинното си обучение, като им закупи транспортни карти за рейс и учебници. Програмата е дълготрайна, началото и бе сложено през 2011г. и се финансира от фондация Тръст за обществена опция.

Учениците са от небогати фамилии, живеят в села и дребни градчета и учат в междинни и професионални учебни заведения в огромните градове. За да задържат младежите и девойките в учебно заведение, Център „ Амалипе ” им оказва помощ освен посредством покриване на транспортните разноски и доставяне с учебници, само че и като ги включва в юношески доброволчески действия. От подкрепените се изисква да посещават постоянно учебно заведение, междинният им триумф да е най-малко Добър и да се включват в извънкласни занимания.

През първия образователен период, междинният триумф на подкрепените възпитаници от Тръста бе Добър 4,46. А междинният брой неизвинени отсъствия бе 3,26. През втория образователен период неизвинените отсъствия са 4,25, а надлежно междинният триумф е Много добър 4,75. Годишният междинен триумф на учениците е Много добър 4,85. Шестнадесет възпитаници нямат нито едно неявяване по неуважителни аргументи за цялата година.

Отличниците са двадесет и седем, като четирима от тях – Иванка Петрова, Руска Николова, Цветелина Божурска и Шефкет Алдин, имат 6,00.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР