Сто години след откриването на Световната здравна организация призова лекарството,

...
Сто години след откриването на Световната здравна организация призова лекарството,
Коментари Харесай

СЗО призова за намаляване на цената на инсулина

Сто години след откриването на Световната здравна организация прикани лекарството, създавано главно от три лаборатории, да бъде продавано на налични цени. Изявлението е по отношение на увеличаващия се брой на болните по света, съобщи Агенция Франс Прес.
Във връзка с годишнината СЗО стартира нова самодейност " Глобално съглашение за диабета ", което да спомага за " по-голяма досегаемост на нужните жизненоважни медикаменти против диабет, както и за неговото попречване и диагностика ".
 Инсулиновата устойчивост - за какво поражда и по какъв начин да се оправим Инсулиновата устойчивост - за какво поражда и по какъв начин да се оправим
Инсулиновата устойчивост е положение, при което клетките в организма не реагират задоволително сензитивно на инсулина. Този хормон се...
" Необходимостта от незабавни ограничения против диабета е по-ясна от всеки път. Броят на болните от диабет се е нараснал четирикратно за 40 години ", съобщи генералният шеф на СЗО Тедрос Аданом Гебрейесус в официално съобщение. Той акцентира, че диабетът е единствената от тежките незаразни заболявания, за която рискът от преждевременна гибел се усилва, вместо да понижава, написа.
Броят на смъртните случаи поради диабет се е нараснал със 70 % от 2000 година, достигайки 1,5 милиона души годишно. Повече от 420 милиона души страдат от заболяването. Въпреки че инсулинът е открит преди 100 години, доста диабетици нямат достъп до него поради цената му.
Трима производители преобладават на международния пазар - " Ели Лили ", " Ново Нордиск " и " Санофи ". През 2019 година СЗО стартира стратегия за преквалифициране на артикули от други производители. Организацията води също договаряния за понижаване на цената на инсулина.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР