СТК към Футболния съюз се произнесе по жалбата на Пирин,

...
СТК към Футболния съюз се произнесе по жалбата на Пирин,
Коментари Харесай

БФС реши: без последствия за Левски от мача с Пирин

СТК към Футболния съюз се произнесе по жалбата на Пирин, подадена след изиграването на отсрочения мач от шестия кръг против Левски. Благоевградчани желаеха длъжностен резултат поради обстоятелството, че на аварийна пейка на „ сините “ е имало един футболист повече от допустимите 9. Жалбата им обаче бе оставена без последици за столичния гранд.

Ето какво пишат от Футболната централа:

„ По подадена тъжба от ОФК Пирин Бл, СТК установи, че от ПФК Левски Сф в нарушаване на чл.23, алинея 1 от Наредбата за шампионатите и шампионатите в системата на БФС, преди началото на срещата е вписан един играч повече от позволеното в тимовия лист на отсрочената среща от 6-ти кръг на Първа лига ПФК Левски Сф – ОФК Пирин, играна на 14.09.2023 година.

В срещата ПФК Левски Сф се е възползвал от 4 смени от полагащите се 5 аварийни състезатели.

Деянието е фактическа неточност от страна на ПФК Левски Сф. Вписването на един играч допълнително от допустимото в тази ситуация не е повлияло на развоя на срещата.

СТК при БФС оставя без следствие настояването на ОФК Пирин Бл да им бъде присъден длъжностен резултат.

СТК при БФС отнася по подготвеност жалбата на ОФК Пирин Бл на Дисциплинарната комисия при БФС за взимане на отношение по нарушаването на ПФК Левски Сф “, гласи решението.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР