Стивън Хокинг напусна този свят на 76 години през 2018

...
Стивън Хокинг напусна този свят на 76 години през 2018
Коментари Харесай

Двете съпруги на Стивън Хокинг – от пълна всеотдайност до обвинение в насилие и изневяра

Стивън Хокинг напусна този свят на 76 години през 2018 година Остави след себе си освен гениални теории в региона на космологията, само че и две някогашни съпруги и 3 деца.

Тези, които са гледали кино лентата „ Теорията на всичко “, към този момент знаят – Стивън е сполетян от невродегенеративно заболяване още на 22.

Полека лека губи способността си да приказва и да се движи. Прекарва по-голямата част от живота си в инвалиден стол, с неестествен модулатор за гласа.

Но това не му пречи да има две дами в живота си – или най-малко обществеността знае за толкоз.

Малко откакто го одобряват в Кеймбридж той се влюбчва в Джейн Уайлд – студентка по средновековна испанска лирика.
 Цитатите от Стивън Хокинг, които би трябвало да запомните  Цитатите от Стивън Хокинг, които би трябвало да запомните  Цитатите от Стивън Хокинг, които би трябвало да запомните  Цитатите от Стивън Хокинг, които би трябвало да запомните
Само месец по-късно слагат диагнозата на Стивън и му споделят, че му остават две години живот.

Обратно на всички упования, Джейн остава с него.

„ Бях млада и цялостна с сила и оптимизъм. Исках да направя най-хубавото за него и мислех, че ще е елементарно да посветя две години от живота си на някого, който обичам и който имаше подобен капацитет “, спомня си тя в изявление през 2015.

Сгодяват се през 1964, женят се година по-късно и се местят в Северен Лондон.

Раждат им се три деца – Робърт през 1967, Люси (1970) и Тимъти (1979), като в това време положението на Стивън бавно лека се утежнява.

 Хокинг съпруги Getty/Guliver

Джейн Хокинг е стопанка, майка и здравна сестра на цялостен работен ден. Години по-късно признава, че няколко пъти е мислела за самоубийство.

„ Животът от време на време беше нетърпим, физически и душевен уморителен. Искаше ми се постоянно да се хвърля в реката, само че се спирах поради децата “, спомня си тя.

Още по-лошо става след публикуването на великия труд на Хокинг „ Кратка история на времето “ през 1988.

Книгата жъне голям триумф, който обаче вкарва нови хора в живота на фамилията.

„ Ежедневието ни стана отвратително “

По това време Стивън към този момент е живял 25 години повече от плануваното. Потъва в проучването на черните дупки – обичаната му тематика, и Джейн се усеща все по-изолирана от неговия свят.

 Хокинг съпруги Getty/Guliver

Разделят се през 1990, развеждат се публично 5 години по-късно.

Илейн Мейсън, отхвърлената здравна сестра

През 1995 Стивън се дами за Илейн Мейсън – една от медицинските му сестри. Нейният някогашен брачен партньор е изобретил компютъра, с чиято помощ Стивън приказва.

 Хокинг съпруги Getty/Guliver

Във кино лентата здравната сестра става държанка на Стивън още до момента в който е женен за Джейн, само че близки до фамилията назовават тази част от историята „ небивалица “.

Вторият брак на Хокинг провокира вълна от гадни и злепоставящи заглавия. Някои разказват новата брачна половинка като зла мащеха, която не дава на учения да се вижда с децата си.

Други упрекват сестрата във физически и душевен тормоз над Стивън, почнал през 2003-та година.  Обвинения, които ученият отхвърля до край.

 Стивън Хокинг Getty/Guliver

Мистериозните контузии, които Стивън получава – рани, строшен крайник, след това бедрена кост, той изяснява с присъщото си възприятие за комизъм. „ Сблъсках се със стената, тя просто победи “, майтапи се той пред публицист от сп. Венити Феър.

Дъщеря му Люси пуска недоволство, че над татко ѝ се прави принуждение, само че съгласно закона жертвата сама би трябвало да подаде тъжба, споделя тя.

„ Той ме помоли да не се греша в живота му с Илейн, само че в никакъв случай не отхвърли, че е имало принуждение. “

След 11 години брак Илейн ненадейно желае бракоразвод. Слуховете настояват, че повода е невярност. От страна на Стивън Хокинг.
 Цитатите от Стивън Хокинг, които би трябвало да запомните  Цитатите от Стивън Хокинг, които би трябвало да запомните  Цитатите от Стивън Хокинг, които би трябвало да запомните  Цитатите от Стивън Хокинг, които би трябвало да запомните
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР