Стивън Хокинг направи нова мрачна прогноза за бъдещето на Земята.

...
Стивън Хокинг направи нова мрачна прогноза за бъдещето на Земята.
Коментари Харесай

Хокинг: След 600 г. Земята може да е кълбо от огън

Стивън Хокинг направи нова мрачна прогноза за бъдещето на Земята. Той направи къса видео тирада по време на конференцията 2017 Tencent WE Summit в Пекин. Според него след 600 години Земята може да се окаже "кълбо от огън ", оповестява USA Today.

Стивън Хокинг: До 100 години би трябвало да напуснем Земята

Причината е пренаселването на Земята и прекомерно огромната консумация на запаси и сила от човечеството. Според него единственото избавление е, че хората "трябва самоуверено да отидат там, където никой различен не е бил ".

Животът в Космоса се отразява фрапантно на мозъка

Той счита, че това може да стане посредством плана Breakthrough Starshot, който той развива дружно с създателя на Фейсбук Марк Зукърбърг. Целта на плана е да изпрати сонда до най-близката звезда до Слънцето - Алфа Кентавър, която се намира на 4 светлинни години. Това значи, че сонда, която може да стигне до Марс за по-малко от един час, ще стигне до звездата за към 20 години. Хокинг счита, че към средата на века, в случай че всичко мине по проект, човечеството ще има фотография от друга планета отвън Слънчевата система и която може да има подобаващи условия за живот.

Изкуственият разсъдък ще има водеща роля в цифровото бъдеще на Европа

Мъск: Изкуственият разсъдък ще е повода за Трета международна война

Хокинг взе присъединяване и в друга конференция - Web Summit в Лисабон. Там той още веднъж съобщи позицията си срещу изкуствения разсъдък. Според него изкуственият разсъдък може да докара до "най-лошото събитие в историята на цивилизацията " и прикани човечеството да се приготви и да обмисли рисковете. Хокинг счита, че посредством изкуствения разсъдък могат да се основат самостоятелни оръжия, които да се употребяват от "малцината, с цел да потискат многото ".

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР