Стив Розенберг, кореспондент на Би Би Си в МоскваМного пъти

...
Стив Розенберг, кореспондент на Би Би Си в МоскваМного пъти
Коментари Харесай

Ще натисне ли Путин ядреното копче?

Стив Розенберг, сътрудник на Би Би Си в Москва

Много пъти съм си мислил: " Путин в никакъв случай не би направил това. " След това внезапно той взема, че го прави. Ето няколко образеца:

" Никога не би анексирал Крим несъмнено? " Той го направи.

" Никога не би почнал война в Донбас. " Той го направи.

" Никога не би почнал пълномащабно военно навлизане в Украйна. " Той го направи.

Изразът " в никакъв случай не би го направил " наподобява не се отнася за Владимир Путин.

И това повдига един неуместен въпрос: " Той в никакъв случай не би натиснал нуклеарния бутон пръв.... Дали? "

Това не е научен въпрос. Лидерът на Русия преди малко сложи нуклеарните сили на страната си в " специфична " подготвеност, оплаквайки се от " нападателната изразителност " на водачите на НАТО във връзка с Украйна.

Когато разгласи по малкия екран своята " специфична военна интервенция ", той насочи смразяващо предизвестие към света: " На всеки, който си намерения да се намеси извън - в случай че го направи, ще се сблъска с последици, по-големи от всички, с които се е сблъсквал в историята ".

" Думите на Путин в този момент звучат като директна опасност за нуклеарна война ", споделя носителят на Нобелова премия за мир Дмитрий Муратов, основен редактор на вестник " Новая газета ".

" Това е опасност, че в случай че към Русия не се отнасят по този начин, както Путин желае, то всичко ще бъде унищожено ".

Ако Путин в действителност избере нуклеарен вид, ще се опита ли някой от близкото му обграждане да го разубеди? Или да го спре?

" Политическият хайлайф на Русия в никакъв случай не е с народа си ", споделя Муратов. " Те постоянно застават на страната на владетеля ".

А в Русия на Путин владетелят е всесилен.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР