Стив Хотелинг, вицепрезидент в Apple, който ръководеше технологията за сензорните

...
Стив Хотелинг, вицепрезидент в Apple, който ръководеше технологията за сензорните
Коментари Харесай

Изобретателят на Touch ID и Face ID в iPhone напуска Apple

Стив Хотелинг, вицепрезидент в Apple, който ръководеше технологията за сензорните екрани, здравните датчици, скенерите за удосоверяване Touch ID и Face ID, както и доста други решения на Apple напуща компията, само че не с цел да иде при конкурентна, а тъй като се пенсионира. Това оповестява Bloomberg, базирайки се на анонимни източници.

Хотелинг ръководеше създаването на най-сложните и значими технологии, които Apple употребява в iPhone, iPad, Apple Watch и VR-очилата Vision Pro. Той е създател на стотици патенти, в това число такива, свързани с мултитъч екрана на iPhone и iPad и е един от изобретателите на скенера за пръстови отпечатъци Touch ID – емблематична функционалност за засвидетелствуване в устройствата на Apple, която се появи за първи път в iPhone 5S през 2013 година.

Хотелинг е управлявал екипа за създаване на фотоапарати и е взел участие в основаването на лични датчици на Apple. Компанията все по-често показва качеството на камерата като едно от главните преимущества на своите устройства. Той е управлявал и създаването на технологии за засичане на дълбочината за системи с добавена действителност, работил е по решения за тактилна противоположна връзка и ProMotion екрани с висока периодичност на фрагментите. Колегите му назовават Хотелинг най-големия иноватор в Apple, в случай че не се броят разработчиците на процесорите.

През 20-годишната си кариера Хотелинг е представлявал Apple в доста правосъдни каузи, в това число в дълготраен патентен спор със Samsung. Той напуща компанията в основен миг, когато доста значими продуктови съставни елементи се заменят с вътрешни решения. На хоризонта се появяват чиповете M3 на Apple, които се създават по 3 nm технология, както и личният клетъчен модем, чипът за местна безжична мрежа и microLED екраните, при създаването на които Apple се сблъсква с провокации. Бившият екип на Хотелинг създава и неинвазивен датчик за кръвна захар.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР