Стив Банън, бившият съветник на американския президент Доналд Тръмп, беше

...
Стив Банън, бившият съветник на американския президент Доналд Тръмп, беше
Коментари Харесай

Бившият съветник на Тръмп Стив Банън беше арестуван и обвинен в измами

Стив Банън, някогашният консултант на американския президент Доналд Тръмп, беше задържан във връзка със скица за онлайн дарения. Той е упрекнат в скрит план за машинация посредством дарителската акция за построяването на обещаната от президента стена по границата с Мексико. Това заяви през днешния ден американското министерство на правораздаването, представено от Ройтерс и ДПА.

Федерални прокурори в Манхатън оповестиха, че Банън и още трима души - Брайън Колфидж, Андрю Бадолато и Тимоти Шей, са упрекнати в машинация на стотици хиляди донори посредством акцията за набиране на 25 млн. $, наречена " Ние строим стената ".

Дарителите са считали, че средствата ще отидат за построяването на стената по границата с Мексико. Но Колфидж, който проверяващите разказват като общественото лице и създателя на акцията, е присвоил хиляди долари, които употребявал, с цел да си обезпечи разточителен живот.

И четирима обвинени са задържани тази заран. Те са упрекнати както в скрит план за машинация, по този начин и в скрит план за пране на пари. И по двете обвинявания ги заплашват до 20 години затвор, показва ДПА.

Банън, видна фигура в американската десница, беше консултант на Тръмп по време на предизборната му акция и част от мандата му. Изграждането на стената само че границата с Мексико бе едно от главните предизборни обещания на Тръмп. Говорителката на Банън към този момент не е открита за коментар.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР