Стипендия за първата година като студент очаква един от най-добре

...
Стипендия за първата година като студент очаква един от най-добре
Коментари Харесай

139 младежи от цялата страна са новите практиканти в Lidl

Стипендия за първата година като студент чака един от най-добре представилите се възпитаници в практикантската стратегия на Lidl. Нейното девето издание към този момент посрещна тазгодишните нови попълнения – общо 139 младежи, навършили 18 години, прекрачиха прага на магазините Lidl в 39 града в страната и към този момент натрупат опит в света на търговията.

„ Щастливи сме, че за поредна година практикантската стратегия на Lidl се радва на висок интерес от страна на младежите. Това демонстрира, че те я разпознават като опция за първа обичана работа и мощен старт на своето кариерно развиване. Доверието им ни стимулира да продължаваме да влагаме в младежите и да сътворяваме за тях оптималните условия да учат в действителна работна среда, което гради мост сред образованието и бизнеса “, показа Катерина Шопова, шеф „ Човешки запаси “ в компанията.

През идващите два месеца практикантите ще научат по какъв начин работи огромна интернационална компания като Lidl и кои са главните процеси и задания в ежедневната работа – по какъв начин се подрежда стока, по какъв начин се поддържа връзка с клиенти, по какъв начин се работи в екип и доста други потребни познания. Като в същинска работна среда, на края на своята процедура, младежите ще бъдат оценени от своя директен началник, а положителното им показване ще донесе награди и изненади за част от тях. Най-големите отличници – 20-те практиканта с най-висока оценка, ще се срещнат онлайн с част от инфлуенсърите, подкрепили програмата – свежото дуо Павел и Ицака и влогърът и треньор по латино танци Йоанна Петрова.

В допълнение, всички, получили позитивна оценка за работата си, ще вземат участие в лотария с награди. Един от тях ще получи премия в размер на 1000 лева, която може да употребява като стипендия за първата година от образованието си като студент или за екскурзия до определена от него дестинация, а други двама – уикенд екскурзия и ваучери за извършване на покупки на стойност 400 лева

За да навлязат гладко и да се оправят сполучливо със своите задания, младежите ще преминат през особено онлайн образование и ще бъдат направлявани в работния развой от екипите в магазините. Макар да са в разнообразни градове в страната, с цел да се почувстват още по-сплотени, всичките 139 практиканта ще могат да поддържат връзка между тях и да споделят опит и усещания в своя Фейсбук група, където ги чакат разнообразни провокации и още атрактивни награди.

Като участници в практикантската стратегия, младежите получават мотивиращо месечно заплащане, 80 лева ваучери за храна на месец и отпуск за рожден ден, в случай че е в интервала на програмата. Наред с това, имат опция да останат на работа в магазин на Lidl след края на практиката или да се включат още веднъж в нея идващото лято.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР