Стипендиите на петима студенти от Бургаска област, които решат да

...
Стипендиите на петима студенти от Бургаска област, които решат да
Коментари Харесай

Китай осигурява стипендии за петима студенти от област Бургас

Стипендиите на петима студенти от Бургаска област, които решат да учат в един от общо 106-те университета в китайската провинция Съчуан ще бъдат обезпечени от китайска страна. Това заяви през днешния ден в Бургас заместник-губернаторът на провинция Съчуан Уан Нинг.

Той посочи, че поддръжката на българските студенти е за едногодишно образование и става въпрос за 2019/2020 година. Конкретните специалности ще бъдат контрактувани и конкретизирани с регионалният шеф на Бургаска област Вълчо Чолаков. По-рано през днешния ден двамата подписаха в Бургас Споразумение за съдействие и договориха продан в областта на бизнеса и търговията, образованието, културата и туризма. Съгласно първичните диалози управлението на провинция Съчуан ще насърчи сфери на образование свързани с IT технологиите, възобновимите енергийни източници, чистите сили.

Отчитам като огромен триумф договарянето на стипендии за наши студенти. Университетите там са част от международните класации, а бургаските младежи заслужават да са част от тях с резултатите, които непрестанно демонстрират, сподели регионалният шеф Вълчо Чолаков.

Представители на китайски бизнес компании и представители от управата на провинция Съчуан показаха в постройката на Областна управа-Бургас галерия с пана показващи живота, традициите и бита на хората в провинцията. Уан Нинг осведоми, че провинция Съчуан е най-многолюдната в Китай, а нейната повърхност е колкото Франция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР