Стилиян Петров и фондацията му дариха 585 000 лв. на

...
Стилиян Петров и фондацията му дариха 585 000 лв. на
Коментари Харесай

Стенли дари 585 000 лв.

Стилиян Петров и фондацията му подариха 585 000 лева на 10 лечебни заведения. Лечебните заведения получават здравна инсталация и съоръжение, които към този момент са закупени от някогашния капитан на националния тим по футбол. Средствата са от проведения на 6 септември м.г. " Мач на вярата " в София. Тогава бяха събрани 856 512 лева
В благотворителната си активност фондацията залага на увереността, че помощта би трябвало да бъде разпределена освен за националните лечебни заведения, само че и за тези, които се грижат за онкологично болните българи в цялата страна.
" Желанието ни беше да дарим тъкмо това, от което съответните лечебни заведения се нуждаят, с цел да бъдем оптимално потребни. Влязохме в контакт с всяко от тях и закупихме тъкмо тази инсталация и съоръжение, които те пожелаха и от които най-вече се нуждаеха ", изясни Петров.
За въпросната сума бяха закупени три изцяло оборудвани с нужните трансдюсери ехографа, електрохирургичен нож, два ЕКГ-апарата, лабораторен микроскоп, фризер за хистологични проби, радиологична камина и коагулометър.
Голямото подаяние съдържа още 10 инфузионни помпи, 48 кресла за инфузионни вливания, 70 стойки за инфузионни вливания, 48 болнични кревати, 8 лежащи транспортни колички, 10 манипулационни колички, 5 инвалидни колички, 2 профилирани шкафа за операционна.
Апаратурата и оборудването са за онкологични лечебни заведения и диспансери в Бургас, Враца, Стара Загора, Варна, Русе, Плевен, за националните хематология и онкология в столицата, за детското онкологично поделение на ИСУЛ и за един от най-големите онкологични диспансери в София.
" Щастлив съм, че с напъните и големите сърца на всички, които се включиха по един или различен метод в благотворителната идея на нашата фондация, успяхме да подсигурим на пациентите в България, страдащи от онкологични болести, по-добри и качествени условия за тяхното лекуване ", сподели още Петров.
С остатъка от събраните от " Мача на вярата " средства Стилиян и брачната половинка му Паулина ще оказват помощ финансово на наранени от левкемията българи. Семейство Петрови ще разчита на експертното мнение на екип от експерти, с цел да може сумата да бъде разпределена най-справедливо, дейно и транспарантно.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР