Стилиян Петров е на мнение, че системата в българския футбол

...
Стилиян Петров е на мнение, че системата в българския футбол
Коментари Харесай

Стилиян Петров съжалява, че битката за БФС се води в съда, а не през дебат между Бербатов и Михайлов

Стилиян Петров е на мнение, че системата в българския футбол е такава сега, че управителните постове могат да се вземат решение единствено в съда. Това е и повода той и сътрудниците му да упорстват толкоз доста за съществени промени в БФС, с които да се върне фокусът върху футбола.

„ Водим тази борба и към този момент тя се води напълно в съда, което е най-неприятното нещо. Това е последната борба, която искахме да водим ние. Искаме да водим борба с разговор и метод на работа. Всичко минава през нападки и през медиите. Защо не се направи един спор сред Димитър Бербатов и Борислав Михайлов. В момента мисленето на българския футбол е доста старомодно. Това, което екипът ни желае да промени, е, когато има претендент президент, той да изкаже своята теза. Искаме да създадем смяната по друг метод. Начало, което да бъде транспарантно. Знаем, че водим доста тежка борба. Ние станахме адвокати. Знаем правосъдните закони и какво следва. За страдание, системата е основана по този метод “, сподели той в изявление за Sportal.

Петров също по този начин е на мнение, че идващият селекционер на националния тим би трябвало да е българин, защото точно това е тематиката на дневен ред сега след уволнението на Ясен Петров. „ Стенли “ обаче желае да чуе тезата на Петър Хубчев, който бе освободен в най-неудобния момента, когато България си завоюва присъединяване на финалните плейофи за Европейското състезание през 2020 година през класирането си в Лигата на нациите.

Стилиян Петров има вяра, че скоро правосъдният спор към конгреса от предходната година ще завърши и най-сетне ще бъде проведен един почтен и транспарантен избор на нов президент.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР