Стилът шаби шик (наричан още дрипав или селски) се появява

...
Стилът шаби шик (наричан още дрипав или селски) се появява
Коментари Харесай

Баня в шаби шик стил

Стилът шаби изискан (наричан още парцалив или селски) се появява през 80-те години на ХХ век в Англия. Негов създател е Рейчъл Ашуел, която стартира да купува остарели мебели от разпродажби и обичай пазари, с цел да подреди дома си. В последна сметка той става толкоз хубав и комфортен, че заниманието й се трансформира в работа и тя стартира да отваря магазини, в които продава реставрираните мебели, а стилът става извънредно известен.

Според някои източници обаче, стилът датира още по-отдавна, някъде от средата на XIX век, когато бедните британски домакини пришивали „ малки врати " на долапите си от пъстър плат и декорирали старите, износени столове с ръчно направени възглавнички.

 Bathrooms-4

Основната цел в декора е да се сътвори спокойна и непринудена атмосфера, напомняща селски дом или плантация. Това се реализира със остарели или изкуствено състарени мебели, естествени материи, многообразие от дребни декоративни фигурки, цветя и флорални претекстове, както и обилие от красиви рамки, които навяват мемоари от отминали времена.

 IMG 3978

 IMG 3979

 IMG 3981

 IMG 39761

 chic-room-for-bathroom-idea

 1     2

 bath-1

 9     10

 interior-fashionable-shabby-chic-bathroom-sto

 7     8

 3     4

 interior-mesmerizing-shabby-chic-bathroom-wit

 shabby-smart-bathroom-with-white-tub-and-cand

 5     6

 fake window 030

 11     12

 

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР