Стигна се до физически сблъсък между недопуснатите делегати и охранатаНедопуснати

...
Стигна се до физически сблъсък между недопуснатите делегати и охранатаНедопуснати
Коментари Харесай

Делегати освиркаха Корнелия Нинова на 50-ия конгрес на партията

Стигна се до физически конфликт сред недопуснатите делегати и защитата

Недопуснати делегати до съвещанието на най-висшия управителен конгрес на левицата нахлуха в залата и освиркаха водача Корнелия Нинова, до момента в който четеше доклада за свършеното от партията в последното Народно заседание. Стигна се до физически конфликт сред недопуснатите делегати и защитата на конгреса, предава

Още преди съвещанието на конгреса Кирил Добрев не беше позволен до самата постройка и зала, само че жалбите му бяха импортирани в мандатната комисия. Това стана на входа пред зала 3 на НДК, където заседават социалистите. Това предизвика нахлуването в залата на делегатите, които не бяха позволени до самото съвещание.

Политическият отчет на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова беше освиркан.

" Ще ни стопират делегатите, това е цялостно безсрамие, което се случва ", сподели Кирил Добрев. Запитан по какъв начин е съумял да пробие защитата, той продължи:

" Защо да я пробиваме, ние си влизаме като делегати. А спираха и делегатите. Това е невиждан акт, който прави еднолично управлението на конгреса ".

Част от делегатите се усъмниха в легитимността на съвещанието на 50-ия конгрес на Българска социалистическа партия. В неговия дневен ред няма експлицитна точка за лидерската фигура и нейната оставка.

Но евродепутатът Петър Витанов направи процедура по смяната му и изиска първа точка да бъде преустановяване на пълномощията на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

" Другарю Свиленски, докога ще се преструваме, че вървим по верния път, откакто от дълго време сме изгубили посоката? Докога ще представяме за триумфи всеки един неуспех и комфортно ще забравяме 700-те хиляди души, които са се отказали към този момент от нас. Докога непрекъснато ще оправдаваме неуспехите си и с инфлацията, и с президент, и с вътрешна съпротива, и с машините. От през вчерашния ден несъмнено и със закона " Магнитски ". Докога ще отхвърляме да носим виновността? Вината я носим всички, само че постоянно водачът носи отговорността. И същинският лидер… той умее да води борбите, умее да печели борби, само че умее и да предава щафетата тогава, когато с напъните си не може да усъвършенства резултата ".

Румен Гечев сподели, че Българска социалистическа партия не може да влиза в самоубийствени процедури преди изборите и съобщи, че това е опит за атентат против Българска социалистическа партия.

" Българската социалистическа партия не може да влиза в самоубийствени процедури 5-6 седмици преди провеждането на изборите и тук няма значение по какъв начин се споделя ръководителят на партията, въпреки че неговите качества имат значение. Ние пазиме в тази ситуация и Българската социалистическа партия. Първо, предлагането е противоуставно и това беше открито и в Националния, съвет, и в съответните управителни органи на конгреса. И второ, по какъв начин си представяте вие? Днес през целия ден да обсъждаме въпроса за водача на Българска социалистическа партия, да принизяваме партията… Така че този опит за атентат против Българска социалистическа партия преди изборите няма по какъв начин да мине ".

Гласуване на това предложение за преустановяване на пълномощията на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова не бе позволено до гласоподаване. След което Нинова стартира своя политически отчет.

Към 12 часа съвещанието на конгреса на Българска социалистическа партия продължаваше.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР