Стига всичко да мине по план, полетът ще бъде осъществен

...
Стига всичко да мине по план, полетът ще бъде осъществен
Коментари Харесай

Роскосмос е в готовност за изстрелването на новия модул Причал към МКС

Стига всичко да мине по проект, полетът ще бъде сбъднат на следващия ден, на 24-ти ноември, в 15:06 ч. българско време.

Мисията на “Причал ” представлява следващата значима стъпка към разширението на съветския сегмент на Международната галактическа станция. Това е основен модул – откакто бъде прикачен към изстреляния по-рано през лятото модул “Наука ”, той ще обезпечи пет нови врата за съединяване на разнообразни галактически кораби.

Изборът за основаването на “Причал ” е взет в средата на по-предишното десетилетие, откакто Русия напълно трансформира проектите си за своя сегмент. През 2011 година модулът публично напуща чертожната дъска и стартира неговата структура. За разлика от доста други съветски галактически планове, които се бавят с десетилетия, “Причал ” е издигнат единствено за няколко години. И въпреки всичко даже той не съумява да излети в период, защото стартът на модула, към който би трябвало да бъде прикачен, а точно “Наука ”, бива отлаган неведнъж.

Сега обаче “Наука ” е в състава на МКС. Следва “Причал ”. За да може той да бъде превозен до МКС, руснаците са проектирали специфичен транспортен транспортен съд “Прогрес М-УМ ”, който значително се отличава от останалите товарни кораби “Прогрес ”. Понеже комплексът “Прогрес М-УМ-Причал ” е прекомерно огромен за общоприетия обтекател на ракетите “Союз ”, ще се употребява обтекател от европеизираните ракети “Союз-СТ ”, каквито летят от космодрума Куру във Френска Гвиана.

Стига всичко да мине наред по време на изстрелването и доближаването, скачването на “Причал ” с МКС ще е реалност на 26-ти ноември в 17:25 ч. българско време. 

За повече информация: Роскосмос

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР