Стево Пендаровски е новият президент на Република Северна Македония. Той

...
Стево Пендаровски е новият президент на Република Северна Македония. Той
Коментари Харесай

Стево Пендаровски е новият президент на Северна Македония

Стево Пендаровски е новият президент на Република Северна Македония. Той победи претендента на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ Гордана Силяновска-Давкова. Пендаровски бе повдигнат от ръководещата партия на премиера Зоран Заев Социалдемократически съюз /СДСМ/.

Държавната изборна комисия /ДИК/ заяви, че Стево Пендаровски получава над 51.75% от подадените гласове при преброени над 98 на 100 от бюлетините. Давкова получава поддръжката на 44.65 на 100 от гласоподавателите. За Пендаровски са дали своят вот 427 363 души, а за Давкова - 368 679 души. 29 748 са невалидните бюлетини. Избирателната интензивност е 46.54 на 100. Правото на глас са упражнили 825 790 жители, съобщи БГНЕС.

„ Ще бъда президент на всички, ще поддържам държавното управление за всички значими планове, ще му бъда съдружник в полза на жителите, ще бъда президент на страна, от която няма да се посрамите “, бяха едни от първите думи на Стево Пендаровски след успеха.

„ Резултатът от президентските избори у нас е още по-успешен, тъй като тези избори са победа на обединяването и единството. Присъединявам се към управлението в тази страна за Евроатлантическата република Северна Македония. Аз ще се стремя към правова страна и ще заставам зад всеки почтен жител, ще ви обединя и ще бъда фактор за непоклатимост, а не за рецесии “, съобщи Пендаровски.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР