Стенопис на Банкси, който се появи във вторник в гр.

...
Стенопис на Банкси, който се появи във вторник в гр.
Коментари Харесай

Произведение на Банкси си възвърна някои липсващи части

Стенопис на Банкси, който се появи във вторник в гр. Маргейт, Югоизточна Англия, възвърна някои свои детайли, които бяха отстранени от общински чиновници, заяви Агенция Франс Прес.

Творбата, наречена " Спирала за мигли за Свети Валентин ", изобразява стопанка с тип на жена от 50-те или 60-те години на предишния век, с насинено око и строшен зъб, която наподобява се е скарала със брачна половинка си в кухнята. От същински остарял фризер до стената, пред който има преобърнат стол, като че ли стърчат краката на мъж. 

Общински чиновници обаче бързо отстраниха остарелия фризер, което наруши посланието. Те също по този начин отстраниха предмети от улицата към графита.

Властите обясниха, че фризерът е отстранен " от съображения за сигурност, защото се е намирал на публично място ". Той е върнат, откакто е обезопасен.  

Сега съветът е в контакт със притежателите на къщата, на чиято стена е нарисувана творбата, с цел да " разбере желанията им по отношение на запазването й ".

Кадрите от премахването на предметите провокираха отвращение в обществените мрежи и измежду минувачите, пристигнали да видят творбата.

Банкси удостовери авторството си, като разгласява фотоси в профила си в Инстаграм. Той не реагира на намесата на общинските чиновници. 

Преди три години загадъчният художник, работещ под псевдоним, също нарисува творба за Деня на влюбените, изобразяваща малко момиченце, което стреля с прашка по букет червени цветя.

Самоличността на Банкси остава незнайна, само че творбите му се продават за милиони. Знае се, че е от Бристол и в края на 90-те години на предишния век се е преместил да живее в Лондон. Творбите му постоянно са на обществена тематика - за бездомните, потребителската просвета, рецесията поради новия ковид. От началото на съветската инвазия в Украйна Банкси поддържа украинците. Графитите му нормално  се появяват ненадейно по градски стени, добавя Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР