Стените падат, а Кремълската (стена) също не е вечна. Империите

...
Стените падат, а Кремълската (стена) също не е вечна. Империите
Коментари Харесай

Министерство на отбраната на Украйна: Стените падат, а Кремълската стена също не е вечна

Стените падат, а Кремълската (стена) също не е безконечна. Империите се разпадат и остават елементарните хора, които могат да бъдат другари, само че могат да бъдат и врагове. Това разгласи украинското Министерство на защитата във видео, адресирано най-вече до беларуския народ.
 
Киев прикани народа на Беларус да не разреши на самопровъзгласилия се за президент на страната Александър Лукашенко да въвлече беларуските жители в пълномащабната война на Владимир Путин против Украйна, стартирана непредизвикано на 24 февруари.
 
Въоръжените сили на Украйна се обърнаха към беларуския народ с апел да не се включват в тази кървава и безсмислена война, тъй като в случай че го създадат, украинската войска ще отговори, въпреки да не желае, и беларуските бойци ще бъдат върнати на своите родственици в ковчези – сходно на съветските терористи, които умират на непозната земя.
 
Киев напомни, че от епохи народите на Украйна и Беларус поддържат другарски връзки и постоянно са сражавали един до друг против врагове. Диктаторът Лукашенко се готви да въвлече и беларуската войска в тази война. Украйна ясно предизвести режима му, че ще последва неотложен боен отговор, в случай че беларуски бойци стъпят на украинска земя.
 
И този отговор ще премине украинските граници и ще стигне Беларус. Видеото приключва с: " Да живее Беларус, Слава Украини! ". Киев прикани беларуските бойци да се стават част от военните закононарушения, които съветските терористи правят ежедневно в Украйна, убивайки невъоръжени цивилни.

Dear Belarusian servicemen, don’t let your illegitimate dictator drag you into putin’s genocidal war against Ukraine.
The stakes are high.
Your lives are at stake.
— Defense of Ukraine (@DefenceU)
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР