Stellantis и LG Energy Solution обявиха, че двете компании са подписали

...
Stellantis и LG Energy Solution обявиха, че двете
компании са подписали
Коментари Харесай

Електрификация: Stellantis и LG ще строят завод за батерии в Северна Америка

Stellantis и LG Energy Solution оповестиха, че двете компании са подписали меморандум за разбирателство за образуването на нов венчър, който ще се занимава с производството на батерийни модули за електромобили.

За потребностите на новата обща самодейност на Stellantis и LG Energy Solution, на територията на Северна Америка ще бъде построено изцяло ново индустриално оборудване за литиево-йонни акумулатори. То ще бъде с годишен потенциал от 40 GWh и се чака да започне да действа през първата четвърт на 2024 година.

Модулите от новия батериен цех на Stellantis и LG Energy Solution ще бъдат предназначени за автомобилното производство- зареждаеми PHEV хибриди и 100% електрически модели, на обособените марки на автомобилния колос в Съединените Американски Щати, Канада и Мексико.

От Stellantis разясняват, че новото бизнес начинание на компанията ще й помогне да реализира задачата си за повече от 40% електрифицирани продажби в пазарния си микс до 2030 година.

"Днешното изказване е допълнително доказателство за това, че ние разгръщаме нашата егресивна пътна карта за електрификация и следваме плътно ангажиментите, които обявихме по време на през юли ", разяснява Карлос Таварес. изпълнителен шеф на Stellantis.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР