Стелиан Ганчев, ученик от 11 клас в Първа езикова гимназия

...
Стелиан Ганчев, ученик от 11 клас в Първа езикова гимназия
Коментари Харесай

Варненски ученик дебютира в документалното кино с първа награда от престижен национален конкурс

 Стелиан Ганчев, възпитаник от 11 клас в Първа езикова гимназия във Варна и ученик на кино школа " Братя Люмиер “ при ЦПЛР – Общински детски комплекс, бе почетен с първа премия на Националния исторически конкурс " Надежда за свободата “.

Стелиан получи грамота и плакет за своя дебют в документалното късометражно кино, който е отдаден на живота и делото на даскал Ботьо Петков. Ганчев се среща с личността на Ботьо Петков посредством разказите на Боян Ботйов, правнук на брата на Христо Ботев - военачалник Кирил Ботйов. Благодарение на него и преподавателите си по история и литература в гимназията, създателят на кино лентата дефинира същността на учителя-будител.

Освен премиите, връчени в зала " Пленарна “ на Община Варна, Стелиан Ганчев получи и специфичен подарък от Боян Ботйов, с който той сподели своето отношение към сериозната работа на младия кинематографист. " Даскал Ботьо Петков “ е филм, в който феновете се срещат с богат материал от книги, публикации, картини, фотоси, свързани с делото на даскал Ботьо. Посланието на лентата е концентрирано в концепцията, че будността е присъща на хората, които се стремят към всенародното развиване, хора, които не търсят облаги, а са подготвени да подадат ръка на всеки, който се стреми към познание.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР