> Стела БалтоваНие продължаваме да работим без ясна визия какво

...
> Стела БалтоваНие продължаваме да работим без ясна визия какво
Коментари Харесай

АТИБ скочи на служебното правителство

 > Стела Балтова
" Ние продължаваме да работим без ясна визия какво ще се случва във времето напред и да гадаем каква ще е идната заповед. Всяка смяна в ситуацията и всяка произлязла и несъгласувана с нас заповед досега е нанесла материални вреди, които за жалост остават постоянно и единствено за сметка на туристическия бизнес, който за следващ път Ви припомня, че не работи към този момент от година и половина. С последната Ви заповед поставяте в положение на неспособност туризмът да работи, само че в това време няма безапелационна възбрана, която да докара до икономическо подкрепяне. Ако това е задачата, то стопанската система на България я чака доста тъмно бъдеще. Ролята на администрацията, господин Кацаров, е да работи и основава добра бизнес среда, посредством която да се реализира напредък и развиване, а не ограничавания “, се споделя в писмото във връзка дейностите на здравния министър АТИБ.

Обръщайки се към икономическия министър, от АТИБ акцентират, че, действията от страна на администрацията и стратегиите, които сякаш са в помощ на бизнеса, превръщат работещи в туризма от експерти в  оперативни счетоводители без действително да подкрепят най-пострадалият от рецесията бранш на бълграската стопанска система – туризмът. От АТИБ припомнят, че браншът не може да бъде кредитиран от банковите институции, защото никой не можа да разбере, че туризма е характерна активност и изисква особено внимание.  " Несигурността и неизвестността за следващи стопански ограничения към бизнеса го води до невъзможност, от която изхода е единствено един “, безапелационни са от АТИБ .

В писмото си от най-голямото професионално обединяване в туризма акцентират, че отрасловият им министър не е оправдала упованията на бизнеса " че като длъжностен министър за повторно на този пост, имащ опита и знанията, ще бъде водещата фигура и свързващото звено между ведомствата – МВнР, МФ, МЗ, МИ, МОН, тъй че да е оптимално потребна на сектора.

" Вече трети месец се опитваме да Ви покажем нашите проблеми, които ни притискат в този момент и в този миг. За страдание това, което виждаме в отговор е бъдещи начинания, за бъдещи моменти, когато туризма е в една естествена среда, която в сегашния миг не се знае по кое време ще я има. Опитвахме се три месеца да Ви разбираем належащите проблеми, при решаването на част от които щяха да доведат запълняемост на морските курорти и да не се допусне да има летен сезон с повече от 30% затворени хотели, с повече от 85% неработещи туроператори, с повече от 80% неработещи екскурзоводи, с 90% спрял автобусен парк на инцидентния транспорт и най-много с повече от 50% окончателно изгубен подготвен личен състав. Дори и в този момент при тази толкоз унищожаваща бизнеса заповед, още веднъж нямаме реакция от МТ “, акцентират от АТИБ.

" Ако туризмът за тази страна съставлява интерес, то нашето предложение е да се направи среща на АТИБ с Вас, с цел да начертаем тактика и общ проект на деяние за реакция в Ковид среда. Не считаме, че няма бизнес, който да не е работил година и половина и да може да издържи трета Ковид вълна, да оцелее и да бъде съответен на стопанската система, с цел да заплаща налози, да поддържа личен състав и да се развива. В цялостна подготвеност сме да очертаем належащите проблеми и да предложим работещи решения “, приканват от сектора.

Въпреки явното неглижиране на бранша от страна и на служебния кабинет  от сектора са подготвени да обяснят за следващ път на представителите на кабинета какви дейности са нужни за оцеляване на бранша. Стига да има кой да ги чуе и разбере.  " Бизнесът ни се нуждае от ясна политика, в която да има последователност от администрацията, постоянна и налична финансова поддръжка за посрещане на актуалните и идни провокации. Нека ни бъде дадена опция да работим “, приключва писмото на АТИБ до тримата министри.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР