Стефка Костадинова и нейният скок на 209 см! Всеки българин

...
Стефка Костадинова и нейният скок на 209 см! Всеки българин
Коментари Харесай

32 години недостижима!

Стефка Костадинова и нейният скок на 209 см! Всеки българин знае защо става дума!

На 30 август 1987 година на олимпийския стадион в Рим Костадинова записва вечно името си в историята на света! Немислимата височина от 209 см в скока на височина се оказва преодолима, само че само за българката. И по този начин цели 32 години!



Стефка Костадинова продължава да седи на своя престол. Опити да бъде прескочена има, единствено че досега всички са несполучливи. Едва ли самата тя си е представяла, че толкоз дълго ще господства в спорта, само че... ориста си знае работата.

32 години след сполучливия опит на 209 см в Рим Костадинова към момента е ненадмината, а на нас ни остава единствено да броим годините и да означаваме 30 август с горделивост!

Снимка: БОК

" Винаги съм имала този връх за български и съм щастлива, че той към момента е наш, на България. За да стигна до него ми помогнаха най-много моите български съпернички, които с конкуренцията извисиха летвата толкоз високо. Също по този начин и треньорът, целият екип, хората край мен, всички, които тогава бяха виновни за просперитета на българския спорт. 32 години не са малко, през 1987 година въобще не съм и предполагала, че това достижение ще се резервира като международен връх толкоз дълго. Със сигурност 209 см няма да са постоянно върхът във опциите на дамите да скачат на високо. Един ден и този резултат ще бъде усъвършенстван, само че откровено се надявам това да бъде направено още веднъж от българка. Стискам палци на Мирела Демирева, която бележи важен напредък в последно време ", съобщи Стефка Костадинова във връзка годишнината от слагането на международния връх в скока на височина при дамите.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР