Стефанос Циципас започна убедително участието си на турнира по тенис

...
Стефанос Циципас започна убедително участието си на турнира по тенис
Коментари Харесай

Алкарас допусна най-тежката си загуба през сезона

Стефанос Циципас стартира безапелационно присъединяване си на шампионата по тенис в Астана (Казахстан), побеждавайки участващия с уайлд кард локален гений Михаил Кукушкин с 6:3, 6:4 и се класира за втория кръг.

Номер 3 в схемата на шампионата стартира офанзивата на възможна трета купа през сезона, откакто по-рано тази година победи в Монте Карло и Майорка. Следващият му противник на шампионата в Астана е Лука Нарди, италиански квалификант, който в профил Александър Шевченко с 7:6 (4), 6:2.

В друга забавна среща от ранната сесия денем, белгиецът Давид Гофен, който влезе в шампионата като благополучен губещ, отстрани сензационно лидера в международната класация Карлос Алкарас (Испания) за час и 48 минути. Успехът на белгиеца със 7:5, 6:3 е най-сериозното му достижение през този сезон.

Гофен отпадна много нещастно в квалификациите от Лука Нарди, само че въпреки всичко стигна до главната скица като лъки неудачник.
 Алкарас назова Надал Алкарас назова Надал " най-великия за всички времена "
Когато играя против номер 1 в света на подобен корт, на подобен шампионат, огънят ме изпълва целия и мога да дам доста повече от 100 %, удовлетворен е Гофен.
 Алкарас: Откакто станах прочут, доста дами желаят да спят с мен! Алкарас: Откакто станах прочут, доста дами желаят да спят с мен!
В първия сет имаше пет пробива на началния удар, като Гофен взе три подавания на съперника си, в това число два след 1:2 и поведе с 4:2. Изненадващо Алкарас не беше съсредоточен в 12-ия гейм и с две пращания на топката в навън улесни оптимално Гофен за 7:5. Във втория сет Гофен се възползва оптимално от неналичието на централизация при най-младия лидер в АТР-ранглистата от 1973-а година насам и поведе с 5:1, след което просто взе още едно подаване и завърши мача.

Следващият му противник е Адриан Манарино (Франция).

Гръцкият тенисист дебютира на това съревнование, само че бързо откри диапазона си на твърдите кортове в Астана. Играта му от главната линия беше доста солидна, а форхендите бяха сложни за отговор. В края на мача Циципас направи и някои ефикасни точки и продължи напред след 83 минути.

Карен Хачанов (Русия) направи сполучливо завръщане в шампионат от АТР-тура, побеждавайки Максим Креси (САЩ) с 6:4, 7:6 (3). Номер 18 в света се състезава за първи път на корта след полуфинала на Откритото състезание на Съединени американски щати предишния месец. Той се нуждаеше от час и половина, с цел да продължи и във втория кръг ще спори с Марин Чилич или Оскар Отте.

Павел Котов, който играе на този стадий като лъки-лузър, отстрани Алехандро Давидович Фокина (Испания) с 6:4, 6:4. Във втория кръг той ще играе отново с испанец, само че от доста по-сериозна класа – Роберто Баутиста Агут.

Гледайте спорт на MAX с всички най-вълнуващи тенис дуели от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP CUP, ATP Finals и Next Gen, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР