Стефанос Циципас разкри, че е разочарован от пропуснатата възможност да

...
Стефанос Циципас разкри, че е разочарован от пропуснатата възможност да
Коментари Харесай

Циципас: Не бързам да стана №1, все някога ще се случи


Стефанос Циципас разкри, че е отчаян от пропуснатата опция да приключи годината като №1 в света, само че това няма да повлияе отрицателно върху настройката му за идващите мачове. Гръцкият тенисист загуби шансове да измести Карлос Алкарас преди края на сезона, защото за тази цел трябваше да завоюва всичките си мачове на Финалите, само че нощес претърпя проваляне от Новак Джокович на старта на груповата фаза.

„ Ако бях спечелил пет мача тази седмица, щях изцяло справедливо да съм №1, само че в този момент не мисля за това. Беше вълнуващо да имам математически късмет да го реализира, защото това е една от моите огромни фантазии и дълготрайни цели. Ако би трябвало да съм почтен обаче въобще не бързам да стигна до върха на ранглистата, защото съм сигурен, че рано или късно ще се случи. Това, което би трябвало да направя, е да се съсредоточа върхи играта и еволюцията си като тенисист. Ако това се случи, достигането до първото място ще е разследване от добре свършената работа. Мога да съм благополучен и без да съм №1 в света, въпреки че, несъмнено, животът ще бъде още по-хубав, в случай че го реализира “ – разяснява първенецът в шампионата за 2019 година

Циципас съобщи, че загубата от Джокович е мъчителна, само че в това време ще го стимулира да извлече позитивите от снощното си показване и да показва по-високо равнище в идните дуели.

„ В този шампионат не можеш да си спокоен в нито един миг, защото играеш против най-хубавите в света и всеки от тях е пределно окуражен да завоюва. Да си част от тази група ти обезпечава освен авторитет, само че и сериозен напредък в ранглистата. Щеше да е доста по-добре да бях почнал шампионата с победа, само че ще се съсредоточа върху позитивните неща от представянето си и ще остана оптимист. Това проваляне ще ме стимулира още повече за идващите два мача. В момента водещият ми приоритет е да се любувам на играта, без значение дали спечелвам или изгубвам “.

На въпроса дали триумфа в шампионата през 2019 година го кара да има вяра, че може още веднъж да завоюва шампионата, международният №3 отговори „ В онази седмица демонстрирах съвършена настройка, която се пробвам да покажа и в този момент. Хубавите мемоари и методът, по който стигнах до купата, несъмнено ме зареждат със самочувситве и позитивна сила. Това, което съгласно мен бе основно за триумфа в Лондон, бе че съумях да управлявам страстите си и да се оправя безупречно с напрежението. Успявах да се приспособявам към играта на съперниците, което също е доста значимо. Ако съумея да го направя и в този момент, сигурно ще имам огромни шансове да печеля шампионата “.

Миналогодишният финалист на Ролан Гарос също разяснява корта в Торино, като изрази мнението, че изискванията в Pala Alpitour са подобаващи за неговия жанр на игра.

„ Кортът безспорно е доста бърз, само че мисля, че поради моя жанр на игра това може да ми е от изгода, защото сервисът и първият удар след него са доста значими съставни елементи от играта ми, а на този корт е елементарно да се играе по сходен метод. Срещу Новак казусът беше, че започнах зле, а по-късно е доста мъчно да наваксаш сходен пасив. Не съм удовлетворен от играта си в първия сет, само че във втория открих ритъма си и нещата започнаха да се получават. Няколко точки взеха решение мача. В такива моменти шансът постоянно е значим фактор и, за жалост, този път той не бе на моя страна “ – приключи двукратният Мастърс първенец.

В идващия си мач Циципас ще се изправи против различен някогашен първенец в шампионата – Данилл Медведев.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР