Стефанос Циципас и Александър Зверев допуснаха изненадващи загуби на четвъртфиналите

...
Стефанос Циципас и Александър Зверев допуснаха изненадващи загуби на четвъртфиналите
Коментари Харесай

Циципас и Зверев отпаднаха изненадващо в Инидън Уелс

Стефанос Циципас и Александър Зверев позволиха изненадващи загуби на четвъртфиналите на шампионата от сериите " Мастърс " в Индиън Уелс. Третият в международната класация Циципас отстъпи с 4:6, 6:2, 4:6 на Николоз Басилашвили. Преди това Зверев, който е №4 в ранглистата и е трети в схемата на шампионата, загуби с 6:4, 3:6, 6:7 (3) от американеца Тейлър Фриц.

Басилашвили и Фриц ще дефинират единия финалист на полуфиналите довечера. Преди тях излиза в другия полуфинал против Камерън Нори. Мачът на българина стартира не преди 23.30 ч.

Басилашвили, който е 36-и в международната класация, изненада Циципас с положителната си игра в отбрана. Той избави шест от общо 10 точки за пробив, а също така се справяше добре на сервис.

" Изненадан ли съм? Не напълно. Чувствам се добре, играя добре, чувствам топката добре. Ако не преставам да извършвам подобен първи сервис, мога да играя добре ", сподели Басилашвили, който направи пет аса в мача.

Фриц сервира още по-голяма изненада, отстранявайки Зверeв. Амeриканецът, който е 39-и в ранглистата, изоставаше с 2:5 в третия сет, избави два мачбола, само че въпреки всичко стигна до поврат.

" Днес не беше моят ден. Бях покрай успеха, само че равнището на тениса не беше както би трябвало. Не ми беше елементарно. Сезонът беше доста дълъг, играх добре, само че тази загуба е неприятна, тъй като знаех, че след загубата на Стефанос ставам любимец в шампионата ", сподели Зверев, който имаше 20 победи от 21 мача на твърди кортове преди срещата, а единственото му проваляне беше в пет сета против Новак Джокович на полуфинала на US Open.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР