Стефани Стоева и Габриела Стоева спечелиха титлата на двойки жени

...
Стефани Стоева и Габриела Стоева спечелиха титлата на двойки жени
Коментари Харесай

Сестри Стоеви спечелиха титлата на турнир по бадминтон в Уелс, бронз за Христомира Поповска в Салвадор

Стефани Стоева и Габриела Стоева завоюваха купата на двойки дами на интернационалния шампионат по бадминтон в Кардиф (Уелс) с награден фонд 15 хиляди $, който е олимпийска подготовка за Игрите в Париж 2024.

Трикратните европейски първенци, които са сложени под №1, победиха седмите в схемата Наташа Антонисен (Дания) и Алиса Тиртосентоно (Нидерландия) с 24:22, 21:11 за 35 минути.

Единствено първия гейм беше оспорван. В края сестрите отстъпваха с 21:22, само че направиха серия от три следващи точки за поврат и с 24:22 поведоха в резултата. Във втората част те взеха задатък от 11:3 и до края нямаха проблеми, с цел да стигнат до крайния триумф.

Това беше трети следващ край за Стефани Стоева и Габриела Стоева след Дъблин (Ирландия) и Манама (Бахрейн). Тази година те са завоюва четири трофеи, в това число от Европейските игри в Краков, в Глазгоу и в Бахрейн.

Българките са водени от основния треньор на националния тим Петя Неделчева-Хранова.

Националката Христомира Поповска завоюва бронзов орден на двойки дами на шампионата по бадминтон от сериите " International Challenge " с награден фонд 15 хиляди $ в Сан Салвадор (Салвадор).

Българката и Тереза Швабикова (Чехия) доближиха до полуфиналите, където позволиха проваляне от американките Франческа Корбер и Алисън Ли с 13:21, 17:21 за 38 минути. Така те приключиха на трето място в класирането.

На четвъртфиналите на единично Поповска загуби от втората сложена в схемата Сюефей Ци (Франция) с 8:21, 8:21 за 28 минути.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР