Стефан Янев ще участва във всякакви разговори с всички политически

...
Стефан Янев ще участва във всякакви разговори с всички политически
Коментари Харесай

Янев не изключва да заеме премиерския пост

Стефан Янев ще взе участие във " всевъзможни диалози " с всички политически сили в Народното събрание за сформиране на държавно управление, като не изключва и опцията да бъде повдигнат като компромисна фигура за министър-председател.

" Готовността ще бъде вследствие на тези диалози. На изискванията, на хипотетичния небосвод, на хипотетичния мандат, който би трябвало да реши проблеми едно, две три. Трябва да забележим какви са целите, в случай че приказваме за избран пай интервал от време или в случай че интервалът е година и половина-две, може би ще има разнообразни цели. Но в последна сметка, откакто са ясни тези условия, целите и методът за сформиране на евентуално болшинство, тогава мога да отговоря дали съм подготвен или не. Принципно съм подготвен да вземам участие във всевъзможни диалози ", по традиция дипломатично-уклончив бе някогашният длъжностен министър председател в коридорите на Народното събрание.
 Няма добра или неприятна коалиция, съгласно Стефан Янев
Няма добра или неприятна коалиция, съгласно Стефан Янев

Според него може да се роди " вероятното болшинство 160+ "

Янев отхвърли по-конретен коментар и с аргумента, че не желаел да основава изкуствени очакавания у другите партии. " Нека не влизаме в хипотези дали те, дали ние, дали трети ", парира въпрос по тематиката той.

Партийният водач похвали и президента Радев, че не бърза с връчването на мандатите , като по този начин разрешава да се стигне до разговор. " В началото бяхме очевидци на конфронтационен звук, към този момент тонът е изменен, има първи проблясъци на разговор. Дай Боже този разговор да стигне до нещо. "
 Българска социалистическа партия настоя за връчването на мандатите и за внасяне на бюджета
Българска социалистическа партия настоя за връчването на мандатите и за внасяне на бюджета

Свиленски: Много е комфортно на служебния кабинет да работи без държавно управление и без надзор

По думите на Янев следвало да се изчака и да се види, какво ще се получи с първия или втория мандат, преди да се приказва за трети подобен. Такова говорене обаче, призна той, към този момент имало. " Това говорене към този момент го има, не можем да отхвърляме. Напротив, имаме проект, имаме тактика по какъв начин бихме провели диалозите, в случай че този мандат пристигна при нас , само че в действителност президентът взема решение. И говоренето авансово, че ние ще вършим такава структура, е непродуктивно ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР