Стефан Вълдобрев, Александра Сърчаджиева, Снежина Петрова, Вежен Велчовски, Петър Антонов,

...
Стефан Вълдобрев, Александра Сърчаджиева, Снежина Петрова, Вежен Велчовски, Петър Антонов,
Коментари Харесай

ПРИЗНАНИЕ: 15 актьори се обясняват в любов на Цветана Манева в спектакъл за юбилея й

Стефан Вълдобрев, Александра Сърчаджиева, Снежина Петрова, Вежен Велчовски, Петър Антонов, Силвия Петкова, Александър Сано и актьорите от “Нощните рицари ” ще покажат обичта и уважението си към огромната актриса Цветана Манева. Всички те ще излязат на сцената и ще играят в нейна чест във връзка 80-годишния ѝ празник. Обединява ги драматургът Яна Борисова, чиято концепция е спектакълът “Честит рожден ден, Цветана ”.
“Това е неповторимо театрално-музикално прекарване, което ще събере на една сцена разнообразни артисти, които ще играят в чест на една от най-големите актриси на България. Един удивително комичен и покъртително прям диалог за рождените дни, щастието, вълнението, копнежите и всичко, което в никакъв случай не посмяваме да изричаме, само че ужасно доста ни вълнува. И всичко това на фона на приказна музика ”, написа Яна Борисова.
По време на представлението ще има музика в осъществяване онлайн от маестро Милен Кукошаров и Борис Таслев. “Ще е прочувствено, вълнуващо и наситено с доста, доста обич ”, споделя Яна Борисова.
Цветана Манева има рожден ден на 30 януари, само че представлението ще бъде малко по-късно – на 22 февруари. Още като ученичка огромната актриса е привлечена от актьорството и взе участие в постановката “Когато розите танцуват ” на Валери Петров. През 1966 година приключва актьорско майсторство във ВИТИЗ в класа на професор Моис Бениеш, предава 24 часа.
“Благодарение на “Честит рожден ден, Цветана ” всички можем да отворим сетивата си за това голямо прочувствено море, което тази актриса съставлява ”, споделя Яна Борисова.
“Цветана Манева е моя огромна пристрастеност, моята огромна тематика като създател, която аз постоянно ще последвам, а тя постоянно ще ми следва. Цветана е знак на гения, на вдъхновението, на дишането, на насладата и на концепцията за благополучие. В момента тя е единствената актриса, която приживе е възприемана като икона. Огромна буря с размери и мощ без аналог. Няма различен метод, по който да засвидетелстваме всичко, което изпитваме към нея, с изключение на сцената ”, добавя Борисова.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР