Стефан ТашевПрокуратурата е образувала разследване срещу изборните туристи на Промяната-ДБ“,

...
Стефан ТашевПрокуратурата е образувала разследване срещу изборните туристи на Промяната-ДБ“,
Коментари Харесай

Прокуратурата разследва изборните туристи на ПП-ДБ в Западните покрайнини

Стефан Ташев

Прокуратурата е образувала следствие против изборните туристи на „ Промяната-ДБ “, докарани с рейсове от България да гласоподават всеобщо в Цариброд, Пирот, Димитровград и Ниш.

В събота, в деня за размисъл, ПП-ДБ пуснаха заплатен пост в обществените мрежи, в който приканваха към избирателен туризъм в западната ни съседка.

„ Не си пуснал заявление да гласуваш в София и не ти се пътуват стотици километри до у дома? Има по какъв начин да гласуваш без заявление! В секциите отвън България се гласоподава единствено с персонална карта. Най-близката секция е в Димитровград, Сърбия и по този начин гласуването може да се трансформира в прелестна неделна разходка “, написа в платената реклама на Политическа партия. Засега към момента няма реакция от страна на „ Демократична България “.

Призивът очевидно бе „ чут “ и на 2 април в Цариброд се изсипаха рейсове с изборни туристи от България. Извиха се дълги опашки от искащи да гласоподават. Тълпата от София, попречи на локалните българи да гласоподават в секцията, тъй като хората не желаеха да стоят часове на опашката.

Според формалните протоколи на ЦИК в секцията в Цариброд са били регистрирани 82-ма гласоподаватели съгласно първичния лист за гласоподаване. Вчера са дописани 566 души, „ туристи “, от които 381 са дали своят вот за „ смяната “.

Същата обстановка, отново с изборни туристи, се повтаря и в Босилеград. Там към 54 гласоподаватели по лист, са добавени още 305 души. Изборите печели партията на Стефан Янев „ Български напредък “ с получени 102 гласа.

Още в деня на изборите, след първите изявления в медиите за туристите на ПП-ДБ са подадени няколко тъжби и сигнали в прокуратурата и ЦИК.

Държавното обвиняване се е сезирало и разпоредило на Главна дирекция “ Гражданска регистрация и административно обслужване “-ГРАО да ревизира по данните от документите им дали изборните туристи не са дали своят вот два пъти. Първо в България, а след това в Сърбия. Вижте недоволството на българите в Цариброд от туристите.

По същата скица ще се прави инспекция за високата изборна интензивност в ромските секции в кв. „ Връбница “ в София, където в неделя е избуяла внезапно огромна обич към гласуването, а ромите всеобщо са предпочели да поддържат ПП-ДБ. Това хората на Демерджиев явно са го проспали. 

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР