Стефан ТашевИзбори на 3 септември и разпускане на парламента на

...
Стефан ТашевИзбори на 3 септември и разпускане на парламента на
Коментари Харесай

Планът „Радев“-избори на 3 септември

Стефан Ташев

Избори на 3 септември и разформироване на Народното събрание на 2 юли, това гласи проектът „ Радев “ за доразбиване на политическата система в страната.

Президентът не желае постоянно държавно управление и желае да ръководи еднолично със служебни кабинети, без надзор от Народното събрание. Всичките му ходове са в тази посока, интензивно за него работят ПП-ДБ, които блокират работата на Народното събрание с идиотски оферти и хрумвания.

В понеделник препоръчаната от ГЕРБ за министър-председател Мария Габриел би трябвало да върне мандата на Радев с държавно управление и имена на министри в него. Тя през днешния ден разгласи, че ще го извърши.

При това състояние другата седмица препоръчаното от нея държавно управление би трябвало да бъде гласувано в пленарна зала.

Ако то не бъде утвърдено, а проектът „ Радев “ желае тъкмо това, мандатът отива в ПП-ДБ. Президентът ще го връчи на 29 май. Седмица по-късно ПП-ДБ би трябвало да показват кабинет, който да се гласоподава в Народното събрание някъде към 7 юни. Ако и той не мине мандатът се дава на парламентарна група по решение на Радев. И той ще бъде връчен, евентуално на Българска социалистическа партия както постоянно, на сакралната дата 9 юни. Те ще имат 2 седмици да предложат министър председател. През това време президента ще даде ултиматуми, както стана през юли 2021 година да бъде признат бюджет и законите за Плана за възобновяване, ще бави топката, както и мандатоносителят. Така направи м.г. Корнелия Нинова след свалянето на кабинета „ Петков “.

Кабинет с третия мандат ще бъде показан вероятно на 26 юни и в случай че той бъде отритнат, Радев ще закрие Народното събрание на 30 юни и ще издаде декрет за насрочване на следващите, шести, изключителни избори за парламент на 2 юли, като датата на вота е 3 септември. Това значи трета година безотговорно ръководство на служебни кабинети назначени от Радев и цялостен надзор над страната. Насрочването на изборите за 3 септември ще избегне едновременното провежданите и на локален избор, който би трябвало да се организира октомври-ноември тази година. Дали този проект ще се реализира, зависи от Народното събрание.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР