Стефан ТашевИма ли партия Румен Радев за общинските избори? Има,

...
Стефан ТашевИма ли партия Румен Радев за общинските избори? Има,
Коментари Харесай

Само в Breaking.bg: Ето я партията на Румен Радев за местните избори-“Граждани за общината“

Стефан Ташев

Има ли партия Румен Радев за общинските избори? Има, има. В последните месеци доста „ анализатори “ обясняваха по какъв начин президента, който е лаком за власт, ще „ купи “ сегашни кметове от разнообразни политически сили и ще застане зад тях по места.

Истината е много по-различна. Стратезите-ченгета от „ Дондуков “№2 са избрали по-интересен и замаскиран метод, с който да вкарат хората на Радев в локалната власт, научи Breaking.bg. Избрана е „ коалиция “ към която естествено преливат фрагментите от проруската и пропрезидентска групировка- „ Поход за мир “ и „ Референдум за мир “, дружно с постоянно подготвени „ мандатоносители “.

На 5 септември в ЦИК документи за регистрация подаде обединението „ Граждани за общината “.

В нея се сплотяват партиите: Българско национално обединяване – БНО, с ръководител Георги Георгиев – Готи, Компетентност, отговорност, истина – КОЙ, с ръководител Светозар Съев и Българска работническо – селска партия, БРСП с акредитиран Иван Павлов.

Гражданите на Радев се записаха в ЦИК.

Фантомната партия „ БНО “, по известна с това, че водачът й и май единствен член „ Готи “ се снима гол на афиш за общинските избори през 2019 година, стана известна през февруари 2021 година, когато даде 100% от листите си за нерегистрираната още партия на Васил Божков-Черепа „ Българско лято “ на парламентарните избори през април.

Снимка: Tribune.bg

Сега въпросната партия, този път в коалиция „ Граждани на общината “ прави същото. Става мандатоносител на хората на Румен Радев.

На 26 август т.г. „ жителите “ пускат във фейсбук „ покана “, изтъквам я цялата:

Д Е К Л А Р А Ц И Я – П О К А Н А

От ГП „ ГРАЖДАНИ ЗА ОБЩИНАТА “

ЗА УЧАСТИЕ В МЕСТНИ ИЗБОРИ 2023 година

Граждански Проект “Граждани за общината ” е основан като продължение на плана “Ние, жителите ” за присъединяване на локални дейни хора в изборите за Кмет и Общински съветници!

Целите са директно присъединяване на жителите в локалното самоуправление за повишение ролята на жителите и обществото посредством надзор на всички форми на власт и присъединяване в ръководството, за директна народна власт, за бистрота при работата на институциите и преустановяване на незаконни практики в ръководството на Общините и локалният феодализъм в някои обитаеми места..

Нека дружно да освободим Общините от локални феодали и осигурим по-добър живот за нашите деца!

Ние считаме че място измежду нас имат всички почтени българи не взели участие в 32 годишният обир на страната и народа.

Каним всички, които споделят сходни възгледи, да се причислят към плана и да издигат локални хора за Кметове и Общински съветници.

От своя страна ние Предлагаме:

– Регистрация както на национално,така и на локално равнище както и цялостна поддръжка в институциите;

– Пълно подпомагане и подкрепяне за най-хубавото показване на претендентите в кампанията;

Нека ЗАЕДНО, да изградим необятен национален фронт против Мафията, която е овладяла Родината ни.

Нека си върнем Общините!

НАРОДА Е НОСИТЕЛ НА ВЛАСТТА!

ДА съдебна експертиза ОБЕДИНИМ!

ДА СИ ВЪРНЕМ ДЪРЖАВАТА!

За повече информация и кандидатстване

Нина Гергова

Райна Стаменова

Това е нещо като политически „ лизинг “, несъмнено не „ про боно “. Хората непосредствено се оферират и очевидно се е намерил кой да ги „ купи “ тихомълком.

Любопитни са имената на организаторките Нина Гергова и Райна Стаменова. Първата нашумя през лятото на 2013 г, когато стана основен „ контрапротестиращ “ против митингите срещу Орешарски. Заради което бе наградена от държавното управление на Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и „ Атака “ с пост в Министерство на културата. Към момента Гергова е близка с Мая Манолова.

Румен Радев Снимка: Българска национална телевизия

Втората дама Райна Стаменова е от „ борците за мир “, за които Breaking.bg писа преди няколко месеца, че „ направлявани “ от ченгета от Държавна сигурност, мноооого близки до президента Румен Радев, провеждат подписките за „ Референдум за мир “ и „ Похода за мир “ на русофили, при който през февруари бе залята с алена багра постройката на Европейската комисия в София. Същите, които обърнаха събора на Рожен в прорадевски протест.

Стаменова е представяна като политолог и участник дружно с русофила проф. Нако Стефанов в „ походите за мир “, поради което неведнъж е канена в избрани малките екрани.

Бегъл взор на „ лизинговата коалиция “ „ Граждани за общината “ демонстрира, в нея са се прелели хората от някогашната коалиция „ Справедлива България “, да не се бърка с партията на Гешев „ Справедливост за България “. На последните парламентарни избори „ Справедлива България “ издига за депутати следните лица, изключително близки до Радев и отявлени русофили: Пламен Пасков, някогашният военачалник Шивиков, Нако Стефанов, Димитър Байрактаров, Кольо Парамов и Тотко Найденов.

Димитър Шивиков

Коалицията, в която е и партия КОЙ, в този момент в „ жителите “, се афишира против разполагането на непознати оръжия на територията на България, упорстват за възобновяване на дипломатически връзки сред България и Русия и доставките на съветски природен газ по контракта сред „ Булгаргаз “ и „ Газпром “. Бърза инспекция в нета демонстрира, че „ Справедлива България “ има лична интернет телевизия, която сега пропагандира „ Граждани за общината “. Всички клипове във фейсбук страницата на „ жителите “ са от ТВ „ Справедлива България “ и от едноименния уебсайт. Кой ли дава парите за тези екстри?

Връзката с президента, „ Левицата “ и цялата русофилска паплач лъсна преди два дни в Русе. Тогава шефът на АБВ Румен Петков, правилен човек на президента Радев, разгласи публично, че партията му, част от „ Левицата “ с Мая Манолова, Татяна Дончева и отлюспени от Нинова знакови лица от Българска социалистическа партия, ще поддържа в Русе сегашният кмет Милков за втори мандат.

Това провокира гнева на обединението „ Граждани за общината “. Местният началник Галичка Николова разгласи, че в „ листите на жителите “ на второ и трето място са включени хора от „ Изправи се. БГ “ и „ Движение 21 “, тя ще води листата за съветници, а „ Левицата “ ще се яви в обединението „ Граждани за общината “.

Галичка Николова е член на Инициативния комитет на „ Референдум за мир “, които събират подписите в страната за това интензивно мероприятие, обслужващо Русия и Румен Радев.

Според неофициална информация обединението „ Граждани за общината “ е предоставила на президентските хора 100% от листите си за съветници и претендентите за кметове. Основен мотор на тази активност е вицепрезидента Илияна Йотова, която обикаля страната и номинира хора, които да бъдат издигнати за претенденти на изборите. Не стои по-назад е небезизвестния консултант Копринков, настояват осведомени.

 

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР