Стефан ТашевБългарските служби са засекли странни пътувания на един от

...
Стефан ТашевБългарските служби са засекли странни пътувания на един от
Коментари Харесай

Един от задържаните моряци от „Верила“ пътувал до Бразилия и до Ирландия през лятото и есента

Стефан Ташев

Българските служби са засекли странни пътувания на един от арестуваните и упрекнати моряци от кораба „ Верила “, в който в Ирландия беше открит половин звук кокаин на стойност над 20 милиона евро, научи Breaking.bg от свои източници.

Става дума за 35-годишният Камен Петков, който по информация на ирландските медии е един от арестуваните и упрекнати моряци дружно с 32-годишния Никола Пенчев.

Петков със фотоси от Русия.

Според неофициална информация Петков е основен монтьор на „ Верила “. Засечен е негов чудноват маршрут. На 6 август е на Канарските острови, на 13 е дошъл в Ирландия, на 27 август Петков е бил в Санкт Петербург, а на 2 септември 2023 година към този момент е в град Сантос, Бразилия. Дали това е наркоканал, занапред ще се ревизира.

След задържането на кораба „ Верила “ в Ирландия вестник Irish Sun цитира източници от следствието, съгласно които е доста евентуално да става въпрос за корупция в средите на пристанищните управляващи. Постоянното придвижване на кораба сред Южна Америка и Канада е събудило интереса на митническите управляващи. Разследващите търсят и връзката с ирландски незаконни кланове на територията на Канада.

Предполага се, че дрогата е пристигнала от Бразилия в северната страна и е трябвало да се разтовари в морето, откакто пакетите с кока са били в непромокаеми пакети и снабдени с GPS. Според моряци, да се качи подобен товар, оборудван за приводняване, няма по какъв начин двамата упрекнати моряци да са работили сами. Най-малкото не могат двамата да приводнят сами пакетите. И товареното на дрогата в Канада е станало с позволение от по-високо място. Възникват и още въпроси.

Според основният секретар на Министерство на вътрешните работи трима от моряците са били с престъпни регистрации.

А моряците са с моряшки паспорти, това е тип длъжностен паспорт, улеснява прекосяване през инспекции по границите. Тези лица са били най-вероятно с „ чадър “ – или от оператора, или от спецслужби.

Прави усещане профилът в обществените мрежи на един от упрекнатите Камен Петков. Той е разгласил фотоси от Русия, едната е от 24 май 2019 година. В българските служби се ревизират възможни негови връзки с Москва, макар, че от Ирландия към България няма съвсем никаква информация за хванатия транспортен съд „ Верила “.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР