Стефан Ташев, Бившият вътрешен министър Бойко Рашков явно го е

...
Стефан Ташев, Бившият вътрешен министър Бойко Рашков явно го е
Коментари Харесай

Кризисно "Шоу на Рашков". Дамаджаната, изгонил 23-ма директори в МВР, реве за политически уволнения

Стефан Ташев,

Бившият вътрешен министър Бойко Рашков очевидно го е закъсал политически откакто от два стола падна на земята. И в този момент е честен пенсионер, а не началник на КПКОНПИ. И очевидно към този момент никой не се интересува от него. Затова през днешния ден му се направи спешен ТВ-пиар от една телевизия и уебсайт. В интервютата Рашков-Дамаджаната реве за отстраняването на двамата хасковски полицаи, назначени от него за началници на Националната полиция - Венцислав Кирчев и заместника му Дулев. Те били работили против купения избор на изборите, дружно с отстранения началник на Гранична полиция Моллов, твърди някогашният вътрешен министър и по тази причина, съгласно него, ги махали.

Рашков, като патрона си Кирил Петков на който пристана, лъже необмислено и той самичък го знае. Няма по какъв начин Кирчев и Дулев да са работили против купения избор на изборите през юли и ноември м.г. в Националната полиция, тъй като просто те бяха назначени за шеф и зам.-директор на ГДНП от Дамаджаната на…… 7 януари 2022 година. Тогава бяха минали всевъзможни избори. Преди тях управлението на ГНДП бе поверено на Станимир Станев, отново от Рашков, сега повдигнат за зам.-главен секретар от вътрешния министър. Преди да станат огромни началници в националната полиция Кирчев и Дулев ръководеха РПУ в Черноочене, Кърджалийско, а от юни м.г. Областната дирекция на МВР-Хасково. Според изявления в медиите шеметната кариера на великите експерти от Хасково се дължи на познанството им с Асен Василев-Кокорчо. Какви " префесионалисти " са двамата приказват малоумните от правна позиция арести на Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова. Съдът ги разгласи за противозаконни.

Нещо повече. Оказа се, че чиновници на Националната полиция са били привикани за инструкции по ареста на Борисов в кабинета на премиера в Министерски съвет, което е тотално нарушаване на правилото за политически неутралитет, очакван в член 3,ал.1, т. 4 от Закона за Министерство на вътрешните работи. Всъщност точно Рашков трансформира министерството в политическа полиция. И през днешния ден той се хвали с това. Дошъл в Министерство на вътрешните работи да работи против ГЕРБ и Движение за права и свободи. От по кое време вътрешният министър си слага задача " битка " със законно регистрирани и парламентарно показани политически партии? Ако това го беше споделил някой по време на ръководството на Борисов, щеше да има подобен плач от юристи, правозащтници, НПО-та, бойкикевци и прокопиевци, че небето щеше са се срути.

Още по-абсурдни са изказванията на Дамаджаната, че досегашният шеф на Гранична полиция Деян Моллов се е борил с купения избор. Никога до момента, даже и по времето на предходния вътрешен министър " Гранична полиция " не се е занимавала с избори, изборна търговия и пазаруване на гласове. Дори и в граничните региони. Колкото до професионализма на Моллов, обстоятелствата приказват повече от лъжите на Рашков. Той е шеф на ГП от една година и миграционният напън върху България за това време се е нараснал с 50%. Отчетено и от служебния вътрешен министър Демерджиев.

Наглостта на Рашков да реве за политически уволнения в Министерство на вътрешните работи не кореспондира с дейностите му от май месец м.г., когато бе назначен за длъжностен министър на вътрешните работи и вицепремиер. По негово искане бяха изгонени шефът на ДАНС Димитър Георгиев, който Рашков назова " нарушител ". Една година по-късно никой, на никое място не е представител доказателства за закононарушенията на Георгиев. Под натиска на президента Радев отново Рашков в профил шефа на Държавната организация " Разузнаване " Атанас Атанасов. Самият Атанасов прави изказване като споделя, че зад уволнението стои дългата ръка на Кремъл и един предприемач с доста обвинявания.

За престоя си в Министерство на вътрешните работи единствено за месец Бойко Рашков в профил трима шефове на основни дирекции-ГДНП, ГДБОП и Гранична полиция и смени 20 шефове на регионални дирекции на Министерство на вътрешните работи в страната. Като какъв Дамаджаната реве за политически уволнения тогава? Имат ли връзка двамата отстранени хасковски полицаи с арестите на почтени хора по изборите, най-вече деятели на ГЕРБ в Черноочене, Кърджалийско? Заради които те осъдиха Министерство на вътрешните работи? Рашков приказва за някакъв зам.-министър, който употребил държавно жилище без да заплаща. А ще каже ли какъв брой пари e коствало на Министерство на вътрешните работи в частност и на държавния бюджет като цяло ремонтът на ведомствени жилища за двамата хасковски полицаи, докарани в София от Асен Василев?

Рашков плюе по " героят от Лясковец " Атанас Илков, назначен за и.д. шеф на ГНДП, само че не помни, че и…по негово време Илков отново бе и.д. Защо не го изгони от Министерство на вътрешните работи, а Илков остана зам.-директор?
Вече една година няма телевизия или онлайн медия която да попита КОЙ назначи за шеф на кабинета на Бойко Рашков Елена Фичерова-Караиванова, член на политбюрото на партията на Васил Божков- " Българско лято " и някогашен кандидат-депутат от същата?Това бе разкрито от Breaking.bg още в първия ден на встъпването в служба на въпросната дама, само че нито една обслужваща Рашков медия не посмя да го попита. Караиванова бе изтеглена от Министерство на вътрешните работи часове преди излизане на " Списъка Магнитски ". Защо?
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР