Стефан Иванов и 17-годишният му син Максим изпълниха мисията си

...
Стефан Иванов и 17-годишният му син Максим изпълниха мисията си
Коментари Харесай

Стефан Иванов и синът му прекосиха Атлантика с гребане за 115 дни - slava.bg

Стефан Иванов и 17-годишният му наследник Максим извършиха задачата си да прекосят Атлантическия океан с гребна лодка. Двамата българи, които използваха само личните си сили, стигнаха крайбрежията на Барбадос във вторник вечерта.

Стефан и Максим Иванови приключиха предизвикването след 105 дни гребане в океана и общо 115 дни от началото на задачата, която включваше непредвидено прекъсване на остров Ланзароте. Те изминаха общо 8230 км (4444 морски мили).

Мисия Неверест стартира на 14 юни от Портимао, Португалия. Първоначално проектът им беше да стигнат до крайбрежията на Бразилия, само че поради усложнената конюнктура с ковид и мощните течения крайната точка беше променяна няколко пъти и акостираха в самостоятелния от дни Барбадос.

По време на предизвикването Стефан и Максим Иванови трябваше да се оправят с тропически стихии и повреди на лодката, която построиха сами.

При старта на тестването Максим Иванов беше на 16 години и 293 дни, което съгласно информацията във фейсбука на предизвикването го прави най-младия океански гребец в света, сполучливо прекосил океан съгласно формалния указател на океански гребни експедиции на Ocean Rowing Society. Това е и първото пресичане на Атлантическия океан с гребна лодка от изток на запад през сезона на ураганите (юли - октомври).

Предизвикателството беше обвързано с идеята Да! За живот! и целеше да насочи вниманието към значимостта на донорството.
Евродепутатът от ГЕРБ Ева Майдел (която преди години се прочу със абсурда с неверния превод на Ангела Меркел), която персонално я закова пък се опита да припише на ръководещите триумфа на семейство Иванови.

В обществените мрежи тя посочи, че "понякога представяме България и добре ", правейки несъществуваща връзка с евродебатите и ръководството на ГЕРБ. Без подозрение, със същия триумф управляващите могат да си присвоят и достиженията да вземем за пример на Цветана Пиронкова или на Григор Димитров в последно време.

Виж видео!
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР