Стефан Диомов е от композиторите, без които родната естрада нямаше

...
Стефан Диомов е от композиторите, без които родната естрада нямаше
Коментари Харесай

Музикантът-легенда Стефан Диомов: Грешил съм през годините, защото…

Стефан Диомов е от композиторите, без които родната сцена нямаше да е това, което е.

 

Славният бургазлия е разгърнал гения си в няколкостотин шлагерни песни, влезнали в репертоара на най-големите родни звезди. Освен това е създател на паметни групи като „ Тоника “, „ Тоника Сухопътни войски “ и е изобретател на забележителната певица Тони Димитрова.

 

На 16 февруари музикантът навърши 78 години. От висотата на възрастта си споделя, че е изменен и към този момент е по-умерен в фантазиите си. Надява се, че ще доживее до 80 години. Все още работи и мисли за хубавите неща от живота. Към днешна дата обаче срещите му с аудитория са доста по-редки, защото не се отзовава на всички предложения за концерти.

 

Работи по няколко плана и се надява здравословното му положение да му разреши да ги извърши.

След като през предходната година пребори тежък ковид, смее де твърди, че към днешна дата е добре със здравето. Радва се на живота, само че се тревожи за протичащото се към него, за безпътицата на страната. Въпреки това продължава да бъде ухилен и бодър човек.

 

Когато не се усеща добре залага на музиката на Рей Чарлс, Нат Кинг Кол, Елвис Пресли и класика. Обожава Моцарт. Не слуша негова музика, с цел да не мисли за работа, когато не е в кондиция. Много е сериозен и все мисли, че дадена ария би трябвало да бъде изменена. Разкрива, че е напряко болен нещата да са изпипани до последния подробност.

Категоричен е, че хубавата ария е тази, която е осмислена и изпипана, в която има обръщение и всички детайли са на висота.

 

Категоричен е, че човек, който доста работи, доста бърка. Сега като се замисли за някои от грешките си в предишното, напряко не може да повярва, че ги е позволил. За наслада обаче е съумял да сътвори и доста хубави неща през годините. В този ред на мисли отбелязва, че може да се каже, че има баланс в живота му.

Към днешна дата е ухилен и благополучен човек, който няма спорове с никого.

 

Възнамерява да упражни правото си на глас на изборите през април. Посочва, че постоянно го прави. Не крие обаче разочарованието си от политиците, огромна част от които мислят единствено за себе си.

Източник: Уикенд

Източник: razkritia.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР