Стефан Данаилов не бил излизал от дома си в продължение

...
Стефан Данаилов не бил излизал от дома си в продължение
Коментари Харесай

Тежка болест застигна Стефан Данаилов, легендарният актьор не е излизал навън от месец

Стефан Данаилов не бил излизал от вкъщи си в продължение на близо месец. Времето си Ламбо прекарвал най-вече в леглото или на меката мебел в хола си, тъй като през по-голямата част от деня не се чувствал витален и във форма. Когато имал значими срещи или неотложни диалози, посрещал събеседници вкъщи, тъй като нямал сили да излиза. Така беше и с президента Радев, с който пиха по пиво на четири очи в къщата на Ламбо, с цел да отбележат втората годишна от спечелването на президентските избори. Миналата година беше противоположното – Данаилов гостува на Радев на „ Дондуков “ 2, само че тогава описът му със болести бил по-къс.

Сега Ламбо имал и паркинсон, който тръгнал от елементарен тремор на ръцете, споделят хора от обкръжението му. Това е двигателно разстройство, което първо засегнало едната му ръка, а след това и другата. Сега Ламбо мъчно държал дори чашата с вода, тъй като ръцете му треперели. Докторите, които от много време се грижат за него, му предписали още хапчета, които Мастера пиел под зоркото наблюдаване на домашната си помощница.

Именно тя обслужвала всичките му потребности – от извършване на покупки, зареждане на хладилника, подготвяне на закуска, обяд и вечеря, до разчистване на просторния му дом, организация на срещите му и следенето дали си пие в точния момент медикаментите. Най-много Ламбо страдал, че бил пропуснат от множеството си другари, а лекарите, с които непредпазливо се сблъскал, се трансформирали в негови единствени приятели. „ Сега моите другари са доста по-различни. Повечето близки са ми докторите. Понеже един лекар постоянно има отношение към изкуство, спектакъл, кино – те са ми по-интересни. Не поддържам връзка доста с моите сътрудници. Там имам някакви особени връзки. И доста рядко се слушам с тях. А в този момент, сега, в който се намирам, огромна част от тях считат, че ще ме притеснят. А пък и не желая да ме съжаляват… “, откровеничи актьорът.
Инфо: retro.bg

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР