Стайни растения – това е нещо прекрасно. Зелените ви любимци

...
Стайни растения – това е нещо прекрасно. Зелените ви любимци
Коментари Харесай

6 стайни растения, които облекчават стреса и пречистват въздуха

Стайни растения – това е нещо прелестно. Зелените ви любимци могат освен да оживят дома ви, само че и да оказват помощ за пречистването на въздуха и да основат релаксираща атмосфера. Освен това, холандски учени са разкрили, че пациентите в лечебните заведения понижават равнищата на стрес, в случай че има растения в отделението!

Ето 6 красиви антистресови стайни растения, които не изискват огромни грижи:

1. Алое вера.

Гелът от алое вера има лечебни свойства – това красиво растение оказва помощ при изгаряния и порязвания. А също по този начин усъвършенства качеството на въздуха вкъщи!

Алоето пречиства въздуха от нездравословни субстанции, съдържащи се в домакинските химикали. Ако има опасна централизация на химикали във въздуха, по листата му се появяват кафяви петна. Само не забравяйте: нуждае се от доста слънце.

2. Фикус.

Фикусът пречиства въздуха съвършено и е доста скромен: пораства добре даже при едва осветяване и при леден климат. Това е елементарно за поддържане растение, което отстранява токсините от атмосферата.

3. Драцена граничи.

Това е красиво блестящо растение, което може да пораства до тавана и по тази причина е идеално за декориране на просторни стаи. Драцената отстранява от въздуха отрови като ксилол, трихлоретилен и формалдехид. Най-добре пораства на слънце.

4. Епипремнум ауреум.

Дори НАСА предлага епипремнума като средство за филтриране на въздуха от формалдехид. Най-добре е да го поставите в кухнята или хола на високо – епипремнумът ще се извива от горната страна надолу. Той пораства добре в хладина без ярка слънчева светлина.

5. Спатифилум.

Спатифилумът е чудесно стайно растение, което изисква минимална грижа. То пораства добре в сянка и хладина, намалявайки концентрацията на отрови във въздуха.

Вижте още: Ето по какъв начин да се предпазите от непознатата отрицателна сила

6. Хлорофитум.

Това е едно от най-популярните стайни растения. Хлорофитумът е хубав, не изисква специфични грижи и също е включен в листата на НАСА като най-хубавия пречиствател на въздуха. Премахва замърсители като бензен, формалдехид, въглероден оксид и ксилол от атмосферата.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР