Ставаме свидетели на поредните няколко загубени дни за България. Това

...
Ставаме свидетели на поредните няколко загубени дни за България. Това
Коментари Харесай

Георги Свиленски: Докато Петков се моли на Борисов да не връща мандата, Пеевски им пише споразумението

„ Ставаме очевидци на следващите няколко изгубени дни за България. ” Това съобщи заместник-председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България ” Георги Свиленски пред медии след връчването на първия мандат за сформиране на държавно управление.
„ Ставаме очевидци на едно безогледно търгуване на страната, на разпределение на постове и регулатори. Всички видяхте по какъв начин тези партии, на които им е поверено да ръководят, през вчерашния ден не се посрамиха и на празника разиграха цяла България с едни безсмислени конференции, на които задачата беше една единствена – Борисов да извие ръцете на ПП-ДБ, ПП-ДБ цяла вечер по-късно да му се моли да не върне мандата, с цел да стигнем до обстановка, в която Пеевски да им каже през днешния ден какво да създадат. И до момента в който Кирил Петков се моли на Бойко Борисов да задържи мандата още 7 дни, разбираме, че в петък Пеевски е написал съглашението с разпределението на регулаторите. Това още един път демонстрира наличието на тази сглобка и отношението на тези хора към страната ”, добави той.
Свиленски бе безапелационен, че позицията на Българска социалистическа партия остава, че мандатът не би трябвало да бъде изпълнен и час по-скоро България би трябвало да отиде на предварителни избори.
„ Тъй като това, което следва да се случи, в случай че се случи, подсигурява само неустановеност, неустойчивост, кражба и систематизиране на държавните постове и благосъстояния ”, акцентира социалистът.
Георги Свиленски обърна внимание, че в оповестеното в медиите съдружно съглашение няма нито една дума за проблеми като цените на горивата, на водата, на телекомуникационните услуги, нито за приходите на българските жители, а се спори само за постове на министри и систематизиране на регулатори.
„ Българска социалистическа партия ще продължава да предлага решения за разрешаването на проблемите на хората, а не на проблемите на ръководещата коалиция ”, заключи той.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР