Ставаме свидетели на пиеса, която се разиграва пред електората. ГЕРБ

...
Ставаме свидетели на пиеса, която се разиграва пред електората. ГЕРБ
Коментари Харесай

Политолози: ПП-ДБ нямат полезен ход, Борисов си вдига цената

Ставаме очевидци на пиеса, която се разиграва пред електората. ГЕРБ са в по-добра позиция от ПП-ДБ, без значение дали се отиде на избори или се случи ротацията. Това разясниха в студиото на Euronews PrimeTime политолозите проф. Мария Пиргова и Александър Димитров.

„ Не можем да предположим, че се приближаваме тъкмо към избори. Смятам, че Борисов употребява всеки един случай, с цел да вдигне цената, с цел да направи договарянията по-трудни, т.е. да може да вземе повече позиции в решенията за КПКОНПИ, правосъдната система и регулаторите “, уточни проф. Пиргова.

„ За Борисов и Пеевски, които сега се усещат мощни, и единият, и другият вид (ротация или нови избори) са задоволително комфортни и допустими “, разяснява още тя.

„ Още от лятото чакам, че тази ротация няма да е сполучлива формула, само че тя се държи. И тук стартират към този момент същинските договаряния, които ние още не можем да кажем по какъв начин ще завършат. Аз съм склонен, че каквото и да бяха създали от ПП-ДБ, така наречен договаряния щяха да се извърнат на пазарлъци, надали не, какво следва оттук насетне “, означи Александър Димитров. Според него договарянията, които се водят в този момент в границите на ръководещото болшинство, е трябвало да протекат през предходната лято.

Според политолозите при нови избори ПП-ДБ ще претърпят огромни електорални вреди.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР