Става дума за Южното Черноморие и плаж “Смокини-Север”. Заради бетонни

...
Става дума за Южното Черноморие и плаж “Смокини-Север”. Заради бетонни
Коментари Харесай

Бетономорие: Има ли нарушение на ”Смокините - север”?

Става дума за Южното Черноморие и плаж “Смокини-Север”. Заради бетонни парчета институциите започнаха инспекция. На място бяха изпратени екипи на Министерството на туризма и РДНСК поради почналите там строителни действия по създаване на два обекта. Точно зад табелата “Защитени дюни “ има ситуирани към 50 бетонни куба, които би трябвало да бъдат сложени в основата на бъдещия обект.

От община Созопол кметът Тихомир Янакиев съобщи пред Българското национално радио, че няма издадени никакви документи и разрешителни за монтаж на краткотрайни обекти на плажа. Концесионерът Иван Алексиев е внесъл в общината схемите на плажната линия, които към този момент са утвърдени от Министерството на туризма, само че би трябвало да бъдат прегледани през днешния ден или на следващия ден от общинската администрация.

Днес на плажа се инсталират чадъри. Те ще бъдат 90 и ще бъдат ситуирани начесто един от различен.

Министерството на туризма не откри нарушавания. Същите констатации са създали от районната дирекция за народен строителен надзор. Фирмата-концесионер на плажа чака до края на седмицата да получи утвърждение за монтаж на новите два обекта.

Плаж " Смокините - север " не попада за пръв път в обсега на публичното внимание. В средата на предишния месец фирмата-концесионер бе санкционирана с близо 4 хиляди лв. (5% от годишното концесионно заплащане за 2021 г.) поради разораването на плажната линия. Проверката бе предоставена от някогашния вицепремиер и министър на туризма Марияна Николова след изявления за багери в дюните на плажа.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР