Статуя на бившия съветски лидер Владимир Ленин е издигната в

...
Статуя на бившия съветски лидер Владимир Ленин е издигната в
Коментари Харесай

Статуята на Ленин се завръща в Геническ, окупиран от Русия град близо до Крим: CNN

Статуя на някогашния руски водач Владимир Ленин е издигната в окупирания от Русия Геническ, Украйна, демонстрират фотоси, оповестени в понеделник в обществените мрежи, съвсем седем години откакто една от тях беше отстранена като част от напъните за " декомунизация ", оповестява CNN .

Град Геническ е ситуиран на Азовско море в Херсонска област, на север от границата с анексирания от Русия Крим.

На три фотоси, оповестени във Фейсбук, се вижда новата скулптура на Ленин пред постройката на районния съвет. На покрива на постройката се вижда съветско знаме.

 

CNN е определила географското местонахождение и е проверила достоверността на фотосите.

Оригиналната скулптура на Ленин пред постройката на държавното управление е свалена по заповед на градския съвет на 16 юли 2015 година, демонстрират видеозаписи и локални вести. Според тези отчети Геническ е бил един от последните градове в района, в който е имало скулптура на Ленин.

Юрий Соболевски, украински народен представител от Херсонска област, удостовери появяването на новата скулптура в обява във Фейсбук.

 

 

" Орките в Херсонска област не престават опитите си за връщане обратно във времето ", написа Соболевски, употребявайки жаргонен термин за съветските бойци.

 

" Червени флагове, монументи от руската ера. И всичко това на фона на задълбочаваща се филантропична рецесия, грубо угнетяване на инакомислието и прояви на гражданска позиция. Мотивът им е безусловно транспарантен - те паразитират върху носталгичните усеща на популацията ", написа Соболевски.

 

 

 

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР