Статутът на Йерусалим като свещен град на трите монотеистични религии

...
Статутът на Йерусалим като свещен град на трите монотеистични религии
Коментари Харесай

Външно: Статутът на Йерусалим трябва да се договори с преговори

Статутът на Йерусалим като заветен град на трите монотеистични религии следва да бъде контрактуван посредством израелско-палестински договаряния за мир, които да доведат до съглашение по отношение на окончателния статут на палестинските територии.

Всяка смяна на статута на Йерусалим, която не е реализирана чрез израелско-палестински договаряния, би могла да се отрази отрицателно на напъните за обновяване на близкоизточния кротичък развой, гласи формалната позиция на българското Министерство на външните работи.

Изявлението на ведомството бе направено директно откакто американският президент Доналд Тръмп призна Йерусалим за столица на Израел.

В качеството си на страна-членка на Европейски Съюз България ще остане ангажирана с районните и интернационалните сътрудници, включително с „ Квартета ” за Близкия изток, в поддръжка на напъните за обновяване на мирните договаряния за намиране на решение на спора на основата на правилото за две страни, съжителстващи в изискванията на мир и сигурност, обявиха още от Министерство на външните работи.

След като стана ясно през вчерашния ден, че президентът на Съединени американски щати ще признае града за столица на Израел, се отключи дипломатически вихър, а част от интернационалната общественост го предизвести за допустимо утежняване на палестинско-израелския спор.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР