“Статус-6 попадна в US доклад за ядрената политикаРусия разработва подводен

...
“Статус-6 попадна в US доклад за ядрената политикаРусия разработва подводен
Коментари Харесай

Рускo ядрено торпедо може да заличи цял град

“Статус-6 ” попадна в US отчет за нуклеарната политика


Русия създава подводен нуклеарен дрон, който може да бъде употребен за удар по крайбрежни градове, сигнализира изминал в медиите отчет на Пентагона, озаглавен “Обзор на нуклеарната политика 2018 ”. В него се показва, че Москва работи над “нов тип междуконтинентално нуклеарно торпедо ” в границите на напъните за модернизиране на своята нуклеарна триада, писа в. “Таймс ”.

Докладът е първо удостоверение в Съединени американски щати за съществуването на сходно разрушително средство за офанзива. Подозренията за съществуването на сходно торпедо станаха известни през 2015 година, когато източници от US министерството на образованието обявиха, че Пентагонът дал кодовото име Kanyon на “транспортно средство за подводна офанзива с нуклеарна бойна глава ”, разработвано в Русия.

Скоро планът получи популярност след инцидентното му проявление, както настояват управляващите в Русия, по малкия екран в репортаж с присъединяване на президента Владимир Путин. “Действително някои секретни данни попаднаха в обектива на камерата и по-късно бяха отстранени ”, призна тогава представителят на Кремъл Дмитрий Песков на фона на спекулации, че Русия се пробва да сплаши или дезинформира военните на Съединени американски щати.

В изтеклия отчет специалистите допускат, че системата, наричана в Русия “Статус-6 ”, се ръководи от изкуствен интелект за нанасяне на удар по цели в Съединени американски щати. Прототипът на торпедото за първи път е бил умислен през 60-те година на XX в. от нуклеарния физик Андрей Сахаров, който след това става един от най-известните дисиденти на Съюз на съветските социалистически републики.

Руски медии разясняват, че създаването е метод да се заобиколи американската противоракетна защита при съществуването на опасения в Кремъл, че Пентагонът се пробва да обкръжи Русия с световна ПРО-система.

Бившият американски подводничар Томас Календър разяснява, че за актуалните американски средства на защита ще бъде проблем унищожаването на “Статус-6 ” поради скоростта и дълбочината, на която се движи.

 15-100

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР