Статията, озаглавена България на помощ: Как най-бедната страна в ЕС

...
Статията, озаглавена България на помощ: Как най-бедната страна в ЕС
Коментари Харесай

Как България спаси Украйна е сред най-четените статии на Политико

Статията, озаглавена " България на помощ: Как най-бедната страна в Европейски Съюз скрито избави Украйна " попадна под номер 12 в класацията на Politico за най-четени истории през 2023 година

„ През пролетта на 2022 година украинската войска изпита обезверен дефицит на гориво и муниции от руски диаметър, от които се нуждае, с цел да се бори с руснаците. Според следствие на сестринското издание на " Политико " " Велт " помощта (неизвестна за останалия свят) идва от изненадващо място: България. „ София даде на Киев гориво и жизненоважни оръжия със руска спецификация, само че би трябвало да пази доставките в загадка поради промосковски политици в държавното управление “, пишат те.

Други публикации в този лист включват: " Герт Вилдерс е най-големият призрачен сън на Европейски Съюз ", " Китай скрито изпраща на Русия задоволително оръжия, с цел да оборудва войска ", " Израелски чиновник разкритикува Грета Тунберг, откакто тя поддържа палестинците в Газа ", и други
В началото на годината немският вестник " Ди Велт " написа, че " България скрито е покрила една трета от потребностите от оръжия и 40% от дизел на украинската войска през предходната година ".

Това е историята на една загадка тактика, с която България оказва помощ на Украйна макар съпротивата на някои кръгове. Най-бедната страна в Европейски Съюз, за която дълго се смяташе, че е вярна на Москва, сподели в точния миг храброст, която може да бъде взета за образец от останалите ", написа тогава изданието.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР