Статията е публикувана и във Фейсбук страницата на Кеворк Кеворкянkevorkkevorkian.comОчаква

...
Статията е публикувана и във Фейсбук страницата на Кеворк Кеворкянkevorkkevorkian.comОчаква
Коментари Харесай

Кеворк Кеворкян: Светло - и лъжливо

Статията е оповестена и във Facebook страницата на Кеворк Кеворкян

kevorkkevorkian.com

Очаква се срещу  Рождество  човек да напише нещо ведро, нещо ярко, нещо, което да пробуди  вяра  – с една дума, нещо лъжливо.

Много подло е несмислено да продаваш  вяра , да се наредиш в редицата на ония, които спекулират с нея.  Надежда та е най-опасния ни зложелател – Екзюпери говореше за „ мъчението на  Надежда та “. Царе сме на дуращините, само че все се надяваме  Надежда та да ги поправи. Никак не съм сигурен обаче, че тя има време за простаци и бездарници.

Кръстят най-пропадналия квартал в някой град „ Надежда “ – и са уверени, че всичко ще се оправи единствено. Може би даже са решили, че има някакъв  Бог  на  Надежда та, особено предопределен да обслужва тукашните будали-властници.

Обаче даже един от милионите клетници у нас – които оцеляват някак под границата на бедността – да си легне гладен и все по този начин обезверен в  Светлата нощ , отново е задоволително да не сме въобще приповдигнати.

Ето, и злополуката в  Перник  – тези хора там по какъв начин ще се усещат на  Бъдни вечер ? И коя година ще посрещнат те след няколко дни – може би 1920-а? Празнувай  Рождество  – очаквайки чешмата на прокапе.

Преди време някогашната към този момент регионална шефка на  Перник  Ирена Соколова назова възмутените от апартаментната спекулация на елита на  ГЕРБ  „ социопати “. Как ще се назова в този момент самата тя след погрома над перничани? Да стартира от „ социопат “ и да дълбае надолу в калта.

Все се втренчваме в обособени персони – с цел да скрием позорния факт, че общата настройка на Властниците е причина за бедите ни – арогантна жадност за безнаказаност, допълнена с предизвикателна нелепост, тя пък като че ли не може да бъде изчегъртана по никакъв метод.

Патетично оповестяват по малкия екран, че на  Бъдни вечер  водният режим на перничани ще бъде омекотен – е, с какво се отличавате от толкоз омразния ви „ оня “ режим, когато за Нова година пускаха мандарини.

Вижте в този момент, в какъв Рай сме затворени: язовири, които се източват и оставят цели градове без вода – и язовири, които преливат и давят околните села. И смятате, че това ще се промени някой ден – в никакъв случай няма да се случи.

Защото за удавеното село Бисер не беше наказан никой, даже и до дъно не схванаха, чия благосъстоятелност е язовирът-убиец. Че по какъв начин ще схванат, каквото и да е друго, то и не ги интересува.Това основава облика на една налудна страна.

Същото е и с Аспарухово: в случай че идващият потоп издави още веднъж десетина души, кметът Портних несъмнено ще завоюва изборите с 110 %.

Така ще си караме: ту безводие – ту давене, ту суша – ту киша. А пък Гриша сякаш към този момент го няма. Навремето имаше подобен лаф: суша, киша, Гриша – комунистическия министър председател Гриша Филипов хубавичко го подиграваха.Ами в този момент – по какъв начин е?

Свикнахме към този момент с всичко. Дори някой главанак и  Рождество  да анулира – и това ще приемем.

Сега всеобщо популяризират едно устройство, което ти разрешава да приказваш на повече от 40 езика – с незабавен превод.Трябва да измолим от японците да ни създадат устройство, с което българи да приказват на български с българските Властници.

Чакаме нещата да се оправят някак от единствено себе си – след някакво разбъркване на тектонските плочи или друго някакво чудовищно намигане на Природата – готово, и сме оправени, различен късмет няма.

Най-големият подарък за Властниците, особено за  Рождество , е опияняващият факт, че елементарният българин е прекършен.

Нашата доверчивост е безспорна, всепоглъщаща.Не са отговорни елементарните хора, само че тяхната добродушност е доста преференциална за Властниците.Тия дни демонстрираха по малкия екран, по какъв начин събират найлонови пликове и угарки от някакви дюни. Въображението им стига до дреболиите, за Големите Боклуци даже не смеят да помислят.И едно детенце събираше фасове – и считат, че по този метод то ще се добере до  Надежда та.

Българинът не умее същински да състрадава даже самия себе си.Все чака някакъв празник, който да го подсети, че е на опашката за чудеса, въпреки че тя е невероятно дълга.

Задоволяваме се и се заблуждаваме с мимолетни морални жестове.Но пък тия, които ни управляват/омърлят от десетилетия, състрадаваме обилно, те са амнистирани всячески, на тях  Рождество  не им е нужно.

„ И вземеш луканка, и поканиш посетители – и режеш, режеш, режеш “ – знаете тази реклама – до момента в който нахраниш от екрана и някой несретник с едно виртуално късче.

Телевизиите правят някаква работа около „ филантропичната рецесия “, както назова една жена бедствието в  Перник .По-правилно е да се каже обаче „ умствена рецесия “, краткотрайна безотговорност на управляващите – доста комфортно положение, което тук трае съвсем непрекъснато.

По Би Ти Ви щяха да показват – като някакъв феномен – едно момиче от чужбина, което виждало на назад.Че ние тук по този начин си го виждаме света открай-време.

И всичко за празничната щедрост отиде по дяволите с един репортаж на Теодора Трифонова / “Би Ти Ви Репортерите “/ за прословутите „ къщи за посетители “.Всъщност, отиде на мястото си – с цел да ни покаже цялостното примирие с това, което представляваме.Събиране на фасове – и кражба на десетки милиони.

Как се сдобряват между тях тия неща – това е нашето знамение.

А другояче си е цялостна злополука на европейската концепция за взаимност, поражение на устрема да бъдем съвместими с естествения свят.

При този неуспех, самата настройка за състрадателност е обречена, рано или късно…

***Този текст стана много ядосан.Но същинските другари на страницата ми ще го схванат и, уповавам се, одобряват.

ЧЕСТИТО  РОЖДЕСТВО  ХРИСТОВО!***

Автор: Кеворк Кеворкян

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила| Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР