Статията бе публикувана от агенция "Фокус" миналата седмица, в нея

...
Статията бе публикувана от агенция "Фокус" миналата седмица, в нея
Коментари Харесай

Гл. секретар на президента към Ноев: Вие говорите неистини

Статията бе оповестена от организация "Фокус " предходната седмица, в нея се съдържат внушения, че състезанието за избора на изтребители "Грипен " е бил съдбоносен.

Димитър Стоянов е някогашен полковник, шеф на щаба на Военновъздушни сили и началник на плана за придобиване на нов многоцелеви военен аероплан до януари 2017 година, когато става основен секретар на президента Румен Радев.

"Гласове " разгласява цялостния текст на писмото до Бойко Ноев:

"Здравейте господин Ноев!

Казвам се Димитър Стоянов, полковник от запаса, и бях началник на плана за придобиване на нов вид военен аероплан в интервала 06.2016-01.2017 година Г-н Ноев, до през днешния ден Вие бяхте почитан от мен политик и специалист по национална сигурност. За страдание публикацията Ви във "Фокус " - "Несъответствието сред размера на армията и финансирането ѝ е катострофално ", съдържа внушения, които меко казано са лъжи.

Вие казвате: "Ето, и поради сходни неща, включително и нагласеният “конкурс” за “Грипените”, страната не може да измие печата “корумпирана”.

Г-н Ноев, аз не съм подкупен и в никакъв случай няма да бъда. Просто е - по този начин съм учтив.

Г-н Ноев, никой от екипа, който управлявах не е подкупен, това са извънредно съзнателни сътрудници, офицери и цивилни чиновници от МО. Никой от нас не е дал мотив за слагане на печата "корумпирана страна ". На какво се базира това Ваше заключение? Къде видяхте корупция в нашите дейности? Кой документ прочетохте и по какъв начин стигнахте до този извод? Как разбрахте, че състезанието е нагласен?

Една корекция господин Ноев - конкурс за Грипените нямаше, а имаше конкурс за придобиване на нов вид военен аероплан, само че очевидно не сте го схванал. Вероятно вие не можете да повярвате, че към момента има почтени и честни хора в тази страна...

Има господин Ноев и те са БА, в министерството, което ръководихте, само че очевидно нищо не сте разбрали от това управление.

Вие, господин Ноев, вие политиците създадохте "чудесния " имидж на страната ни за корумпирана с Вашите дейности и бездействия, а не българския офицер.

"Провалът на “онзи” план за изтребителите.... "..

Г-н Ноев, за какво беше провален оня план за изтребителите? Няма по какъв начин да извършите справедлив разбор за аргументите за неуспеха, тъй като Вие сте една от аргументите за неуспеха. Проектът беше провален поради политиците, поради такива като Вас.

Г-н Ноев, ще отговорите ли почтено - в случай че беше класирана офертата за Ф-16 преди всичко, щеше ли "Онзи " план да е провален?

Да Ви отговоря - нямаше да е. Не инцидентно Вие и други като Вас плъзнаха по малките екрани да приказват и да разясняват плана и по какъв начин би трябвало да се достави един съответен вид самолети за Българските Военновъздушни сили.

Атакувахте подмолно и Президента на Републиката, както го вършиме и в публикацията си през днешния ден. Защо не се осъществя плана за новия аероплан - ами спомняте ли си парламентарната комисия, която бе основана по самодейност на една политическа мощ? Тази комисия наговори небивалици и извърши една политическа поръчка. Това което „ установи " тази комисия е, че е въведен наложителен аршин "схема за заплащане ", това е, друго няма.

Нека Ви уведомя, че има писмо от Министерството на финансите, в което е записано, че схемата за заплащане е наложително изискване. Това е днешната политика - неистини, корупция и операция. Казвате в публикацията "Под “военната експертиза” явно се търси и имунитет против неуместни въпроси, както и щемпел за “достоверност” на съответните решения, взети неразбираемо по какъв начин, под булото на тайната военна магия. "

Г-н Ноев, подготвен ли сте да излезем в ефирен спор, в който Вие ще задавате въпроси за "неясно взетите решения ", а аз да Ви дам съответни отговори, с цел да стане ясно на нашата общност, че нищо не е крито "под булото на тайната военна магия "? Съмнявам се, че ще имате тази храброст, тъй като неистините, които тиражирате, ще лъснат в цялостния си искра. Ще имате ли смелостта да отговорите и на моите въпроси пред цялата общност? Съмнявам се, то за всичко са нужни героизъм и чест, все качества неприсъщи на говорещите неистини. Прекалено огромно внимание Ви отделих господин Ноев, само че желая да знаете, че българският офицер не е подкупен. Екипът, който работи по плана за нов аероплан не е подкупен.
А Вие, господин Ноев, Вие говорите лъжи безогледно! "

С пренебрежение! полк. (о.з.) Димитър Стоянов
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР