Статия за възможните тревожни последствия от заявлението на германския канцлер

...
Статия за възможните тревожни последствия от заявлението на германския канцлер
Коментари Харесай

Възможна ли е Европа след края на ерата Меркел?

Статия за вероятните тревожни последици от заявката на немския канцлер Ангела Меркел, че се отдръпва от лидерския пост на своята партия Християндемократическия съюз (ХДС) разгласява английският в. " The Guardian ".
Да, краят на политическата кариера на Меркел беше предсказван и по-рано, и всякога предсказанията се оказваха преждевременни, написа създателят.
Но резултатите от изборите в провинция Хесен станаха началото на края на нейната кариера и ролята ѝ на най-влиятелен политик в германия и Европа. ХДС съумя да удържи властта в Хесен, само че резултатите от изборите са най-лошите за партията от половин век.
Лидерите, които разгласят авансово бъдещото си слизане от сцената, доста мъчно се избавят от това да не наподобяват като куца патица, написа " The Guardian ". Сега тази орис заплашва и Меркел, което ще донесе много последици както за Германия, по този начин и за цяла Европа.
Както и преди Меркел е известна в страната си, и тя може би има задоволително гений и непримиримост, с цел да остане на канцлерския пост още три години. Но през декември ХДС ще избере нов водач на партията и този човек явно ще се смята за предстоящ канцлер и ще желае да прояви своята лична воля.

Getty Images/Guliver
След изборите в Хесен и в Бавария, а също и парламентарните избори през 2017 година става явно, че двете съществени партии – ХДС и Социалдемократическата партия – губят гласове, а с все по-голяма известност се снабдяват по-радикалните партии.
В Хесен положителни резултати осъществиха Зелените и крайнодясната " Алтернатива за Германия " (АзГ). В резултат на това се стигна до фрагментиране на обичайна за Германия двупартийна система.
Политиката в Германия от дълго време е извънредно постоянна, само че в този момент всичко става по-ясно и следствията от това ще се почувстват надалеч отвън рамките на Берлин.
Ангела Меркел от много време господства политическата сцена в Германия, тъй че нейното отдръпване безспорно ще травмира страната.
Тя непрекъснато защитаваше модела на социално-пазарна стопанска система, без значение от това, че двата стълба на този модел – обществената правдивост и консервативната финансова политика – постоянно биваха подложени на критика от всички страни.
Икономическата мощност на Германия избави нейните жители от рецесиите, които бяха претърпяни от другите страни. Но миграционната рецесия от 2015 година, пред лицето на която Меркел зае прагматична и демократична позиция, докара до последици, които тя не съумя да сложи под надзор.
На наследника на Меркел ще се наложи да се поучи както от нейните мощни, по този начин и от нейните слаби страни – с цел да завоюва доверие на преживяващия сложни времена континент, написа " The Guardian ".
Превод: БГНЕС

As the US turns in on itself in the age of Donald Trump, German Chancellor Angela Merkel is viewed by many as the current leader of the free world. Now, she`s preparing to step aside https://t.co/mnI9oWse25 pic.twitter.com/h4Ad12KkcR
— CNN International (@cnni) 29 октомври 2018 година
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР